218
| EPA/MIKE NELSON

Παίρνει πίσω η Ακαδημία την ιδέα του Οσκαρ Δημοφιλέστερης Ταινίας

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 11:03

Παίρνει πίσω η Ακαδημία την ιδέα του Οσκαρ Δημοφιλέστερης Ταινίας

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 11:03

Η ιδέα για το Οσκαρ που θα κλείνει το μάτι στα μπλοκμπάστερ ήταν από την αρχή αμφιλεγόμενη. Μπροστά πλέον στην κατακραυγή, η Ακαδημία του Χόλιγουντ, που κάθε χρόνιο απονέμει τα πολύτιμα βραβεία, την βάζει στο ράφι – πιθανόν οριστικά.

Στην ανακοίνωσή της λέει ότι θα μελετήσει τα σχέδια για την υλοποίηση του σχεδίου.  Παραδέχεται μάλιστα ότι η προαναγγελία στα μέσα της σεζόν είναι μάλλον προβληματική για τις ταινίες που ήδη έχουν κυκλοφορήσει.

Η νέα κατηγορία θα βράβευε την «εξαιρετική επίδοση για μια δημοφιλή ταινία». Αμέσως, όπως σημειώνει ο Guardian, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Ποιες είναι αυτές οι «δημοφιλείς» (popular) ταινίες και πώς το βραβείο θα επηρεάσει ταινίες που ήταν και εμπορικά επιτυχημένες και επαινέθηκαν από την κριτική, αναρωτήθηκαν πολλοί.

Η Ακαδημία είχε ξεκαθαρίσει ότι μία ταινία θα μπορούσε να είναι υποψήφια και Καλύτερη Ταινία αλλά και για την Δημοφιλή Ταινία.

Τρεις ταινίες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το βραβείο της δημοφιλούς είναι το μπλοκμπάστερ «Black Panther», η ταινία-βιογραφία για τη ζωή του Νιλ Αρμστρονγ «First Man» και η ταινία του Μπράντλεϊ Κούπερ «A Star Is Born» με την Lady Gaga. Υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην έφταναν ποτέ στις υποψήφιες για Καλύτερη Ταινία.

Η καθιέρωση του νέου βραβείου είχε ανακοινωθεί παράλληλα με αλλαγές για μια πιο σύντομη τελετή που θα φέρει πίσω το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο φέτος ήταν το μικρότερο των τελευταίων ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...