233
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ | YouTube/ΣΚΑΪ

Παγώνη: Iσως η τελευταία εβδομάδα lockdown – Ανοίγουν Δημοτικά και αγορά με click away

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 08:44
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ
|YouTube/ΣΚΑΪ

Παγώνη: Iσως η τελευταία εβδομάδα lockdown – Ανοίγουν Δημοτικά και αγορά με click away

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 08:44

Αν τα κρούσματα μειωθούν, τότε η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα μπορέσει να εισηγηθεί άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, εκτίμησε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ την Τρίτη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, διευκρινίζοντας ότι και πάλι προτεραιότητα θα δοθεί στα δημοτικά σχολεία και ταυτόχρονα το άνοιγμα της αγοράς με click away.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα, μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της», εκτίμησε η κυρία Παγώνη.

Ειδικά για την εισαγωγή νέου SMS μετακίνησης, το οποίο θα είναι αποκλειστικά για το λιανεμπόριο, με διάρκεια τρεις ώρες, συμφώνησε ότι ήταν σωστή σκέψη και θα βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο της κινητικότητας.

Οσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ θέλησε να υπογραμμίσει ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid. «Μην περιμένουμε μείωση διασωληνωμένων», συμπλήρωσε, υπάρχει ενδεχόμενο να αυξηθούν κιόλας.

Αναφορικά με τα εμβόλια, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι νέα στοιχεία από την AstraZeneca έδειξαν ότι θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και οι άνω των 65 ετών, ενώ για τις μάσκες, τόνισε ότι σε σουπερμάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, εκτός αν είναι η μάσκα Ν95. Οσο για την υφασμάτινη μάσκα, πρέπει να την πλένουμε καθημερινά και να τη σιδερώνουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...