205
| George Vitsaras / SOOC

«Παγώνει» το θέμα της μονιμοποίησης 4.000 ιερέων

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2021, 11:35
|George Vitsaras / SOOC

«Παγώνει» το θέμα της μονιμοποίησης 4.000 ιερέων

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2021, 11:35

Η κυβέρνηση θα παραπέμψει για αργότερα το ζήτημα με τη μονιμοποίηση 4.000 ιερέων, η οποία ήταν αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως σημειώνει το Σάββατο η «Καθημερινή», στην κυβέρνηση δεν είναι αρνητικοί, αλλά θεωρούν ότι το ζήτημα δεν είναι της παρούσης. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι προέχει αυτή τη στιγμή η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την Πέμπτη η «Καθημερινή» είχε αναφέρει ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συζητήσει, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, την αύξηση των οργανικών θέσεων των κληρικών στις 10.000 από περίπου 6.000 σήμερα και την αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στη συνεδρίαση αναμένεται να είναι παρών και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περίπου 10.000 κληρικοί μισθοδοτούνται σήμερα και η αναγνώριση των επιπλέον οργανικών θέσεων σημαίνει και την τύποις εξασφάλισή τους. Σε σχετική συζήτηση το 2019 ο τότε υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αναφέρει ότι εάν το Ελεγκτικό Συμβούλιο ζητήσει να μάθει γιατί μισθοδοτούνται όλοι αυτοί οι πέραν των οργανικών θέσεων ιερωμένοι, μπορεί να βρεθούν στον αέρα. Η διευθέτηση του ζητήματος αποτελεί πάγιο αίτημα της Εκκλησίας.

Ο αριθμός των οργανικών θέσεων αφορά τις θέσεις όλων των κληρικών στην Ελλάδα, δηλαδή της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και των μητροπόλεων Δωδεκανήσου και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, οι οποίοι εκκλησιαστικά δεν υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...