589
Ο Τζακ Ντόρσεϊ μιλά σε εκδήλωση για τα 13 χρόνια του Twitter στη Νότια Κορέα, τον Μάρτιο | EPA

Παγωμένο μπάνιο στις 5 το πρωί και αποχή από το φαγητό: Ο ιδιόρρυθμος κύριος Twitter

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 14:33
Ο Τζακ Ντόρσεϊ μιλά σε εκδήλωση για τα 13 χρόνια του Twitter στη Νότια Κορέα, τον Μάρτιο
|EPA

Παγωμένο μπάνιο στις 5 το πρωί και αποχή από το φαγητό: Ο ιδιόρρυθμος κύριος Twitter

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 14:33

Πώς θα χαρακτηρίζατε κάποιον που σηκώνεται κάθε πρωί στις 5, κάνει μπάνιο σε νερό με πάγο, τρώει μόνο ένα γεύμα την ημέρα, ενώ δεν τρώει απολύτως τίποτα από την Παρασκευή το μεσημέρι έως το βράδυ της Κυριακής;

Οι χρήστες του Twitter πάντως, χρησιμοποιούν τους χαρακτηρισμούς «σπαρτιάτης», «ψυχοπαθής» και «ζηλωτής»  για να περιγράψουν τον Τζακ Ντόρσεϊ, ιδρυτή και πρόεδρο της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος ακολουθεί το παραπάνω πρόγραμμα καθημερινά, επειδή, όπως λέει, θέλει να βελτιώσει την πνευματική του κατάσταση.

Ο 42χρονος δισεκατομμυριούχος περιέγραψε την πρωινή του συνήθεια: «Τίποτα δεν μου έχει δώσει μεγαλύτερη πνευματική αυτοπεποίθηση από το να μπορώ να πηγαίνω από θερμοκρασία δωματίου στον πάγο. Αισθάνομαι ότι αν μπορώ να κάνω τον εαυτό μου να τα καταφέρει σε κάτι που μοιάζει τόσο μικρό, αλλά πονάει τόσο πολύ, τότε μπορώ να κάνω σχεδόν τα πάντα», δήλωσε σε διαδικτυακή εκπομπή.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ καταθέτει στο Κογκρέσο, τον Σεπτέμβριο του 2018, στο πλαίσιο της έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές – EPA

Για να δοκιμάσει την αντοχή του, ο Ντόρσεϊ, μερικές φορές εναλλάσσει τρίλεπτο μπάνιο στον πάγο με 15λεπτη παραμονή σε σάουνα. Μετά, κάνει μία ώρα διαλογισμό, τον οποίο περιγράφει ως «κάτι που πονάει πάρα πολύ και απαιτεί πολλή σωματική και πνευματική δουλειά».

Για πρωινό βέβαια, ούτε συζήτηση. Ο ιδρυτής του Twitter τρώει μόνο ένα «πολύ μεγάλο» γεύμα το βράδυ, τις καθημερινές, με ψάρι, κοτόπουλο ή μπριζόλα, με σαλάτα ρόκα, σπανάκι ή λαχανάκια Βρυξελλών και βατόμουρα για γλυκό.

Τα Σαββατοκύριακα όμως, οι διατροφικές του συνήθειες αλλάζουν ή μάλλον είναι ανύπαρκτες… «Δεν τρώω το βράδυ της Παρασκευής, δεν τρώω τίποτα το Σάββατο και τρώω μόνο το βράδυ της Κυριακής», είπε ο ίδιος.

Αυτό ξεκίνησε από τότε που συνειδητοποίησε «το πόσο πολύ οι ημέρες μας περιστρέφονται γύρω από το φαγητό», εξήγησε χωρίς να απαντήσει στις κατηγορίες ότι έτσι, προωθεί μία ανθυγιεινή διατροφή, όπως γράφουν οι Times.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το 2015 – EPA

Πέρυσι, ο Ντόρσεϊ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα τέσσερα δισ. δολάρια, είχε αποσυρθεί για 10 ημέρες σε ένα κέντρο διαλογισμού στο Μιανμάρ (πρώην Μπούρμα), χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές, ανάγνωση, γραφή, μουσική, αλκοόλ ή κρέας. Στους συμμετέχοντες, δεν επιτρεπόταν να μιλήσουν ούτε να κοιτάξουν κάποιον στα μάτια.

Από αριστερά: Οι ιδρυτές του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, Μπιζ Στόουν και Εβαν Γουίλιαμς στη Wall Street, το 2012, την ημέρα που μπήκε το Twitter στο χρηματιστήριο και έγιναν όλοι τους δισεκατομμυριούχοι – EPA

Ο Τζακ Ντόρσεϊ δημιούργησε το Twitter με τον Μπιζ Στόουν και τον Εβαν Γουίλιαμς, το 2006, βάσει μίας δικής του ιδέας. Εφυγε από την εταιρεία το 2008, αλλά επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα.

Ο Ντόρσεϊ έγινε δισεκατομμυριούχος το 2012 όταν η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο.

Αρχισε να ασχολείται με τον προγραμματισμό όταν ήταν ακόμη μαθητής.

Ζει σε μία έπαυλη, αξίας 10 εκατ. δολαρίων στο Σαν Φρανσίσκο και πρόσφατα αγόρασε μία πανάκριβη βίλα σε ένα 23χρονο μοντέλο, τη Ρέιβεν Λιν, που διαμένει στο Λος Αντζελες, με την οποία έχει θεαθεί τελευταία σε δημόσιες εξόδους.

Ο 42χρονος Τζακ Ντόρσεϊ με την 23χρονη Ρέιβεν Λιν, σε πρόσφατη έξοδό τους
Ο ιδρυτής του Twitter, το 2012 – EPA
Ο Τζακ Ντόρσεϊ παίρνει συνέντευξη από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το 2011, στον Λευκό Οίκο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...