410
|

Παγκόσμιος «Βέρθερος» στη Λυρική

Avatar Advertorial 16 Μαρτίου 2023, 15:07

Παγκόσμιος «Βέρθερος» στη Λυρική

Avatar Advertorial 16 Μαρτίου 2023, 15:07

Ένα έργο – αριστούργημα, ύμνος στην ελευθερία και τον έρωτα. Και μια παραγωγή, που υπόσχεται να το αποδώσει αριστουργηματικά στις έξι παραστάσεις της, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΚΠΙΣΝ).

Ο «Βέρθερος», η όπερα που ο Γάλλος συνθέτης Ζυλ Μασνέ έγραψε στα τέλη του 19ου αιώνα και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γκαίτε, κάνει πρεμιέρα στις 23 Μαρτίου. Πρόκειται, χωρίς υπερβολή, για καλλιτεχνικό γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας, αντίστοιχης του καστ του: τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν η γεωργιανή, κορυφαία μεσόφωνος, Ανίτα Ρατσβελισβίλι και ο σπουδαίος ιταλός τενόρος Φραντσέσκο Ντεμούρο. Την ορχήστρα της ΕΛΣ  διευθύνει ο διάσημος καναδός αρχιμουσικός Ζακ Λακόμπ.

Η παραγωγή έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: ο «Βέρθερος» ήταν η τελευταία όπερα που είχε σκηνοθετήσει ο Σπύρος Ευαγγελάτος και πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Ολύμπια το 2014.

Η ταυτότητα της αριστείας

Χορηγός σε αυτή την εμβληματική για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας παραγωγή είναι η PRODEA Investments. Η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, στηρίζει σταθερά τον πολιτισμό με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Δομές Ευθύνης». Ως αρωγός σε προσπάθειες που προάγουν τις τέχνες στην Ελλάδα, η PRODEA Investments συνεργάζεται με μια από τις σημαντικότερες δομές πολιτισμού στη χώρα μας. Η αριστεία που πρεσβεύει η Εθνική Λυρική Σκηνή ταυτίζεται με τις αξίες και τη συνεχή καινοτόμα πορεία που διαγράφει η PRODEA, επενδύοντας με κριτήρια αειφορίας σε ακίνητα υψηλής ποιότητας.

«Στη δεύτερη πατρίδα μου»

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι θεωρείται σήμερα η κορυφαία μετζοσοπράνο στον κόσμο. Το αθηναϊκό κοινό την έχει απολαύσει ήδη τρεις φορές, με πιο χαρακτηριστική την εμφάνισή της στη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Ιούλιο του 2020, στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Το ρεσιτάλ εκείνο είχαν παρακολουθήσει διαδικτυακά περισσότεροι από 1.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί αυτή η χώρα έγινε η δεύτερη πατρίδα μου», δηλώνει με αφορμή τον ρόλο της στην παραγωγή της ΕΛΣ. «Το τέταρτο ταξίδι μου στην Ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον, γιατί ερμηνεύω για πρώτη φορά τον ρόλο των ονείρων μου, τη Σαρλότ από τον «Βέρθερο», και μάλιστα σε αυτή τη νέα, όμορφη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, είμαι πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ για την πρεμιέρα με τον αγαπητό μου Φραντσέσκο, τους καταπληκτικούς έλληνες συνάδελφους και τον μαέστρο μας, Ζακ Λακόμπ».

  • «Βέρθερος», όπερα του Ζυλ Μασνέ. Εθνική Λυρική Σκηνή, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, 23, 26, 28, 31 Μαρτίου 2023, 02, 04 Απριλίου 2023.
  • Λεπτομέρειες, εισιτήρια εδώ
  • Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...