216
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των εννέων κούρδων συλληφθέντων τον περασμένο Δεκέμβριο στον εισαγγελέα | ΙΝΤΙΜΕnews

«Οχι» στην έκδοση Κούρδου, μέλους της οργάνωσης DHKP-C, στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 13:57
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των εννέων κούρδων συλληφθέντων τον περασμένο Δεκέμβριο στον εισαγγελέα
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Οχι» στην έκδοση Κούρδου, μέλους της οργάνωσης DHKP-C, στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 13:57

«Όχι» στην έκδοση ενός ακόμη Κούρδου – εκ των συνολικά εννέα συλληφθέντων στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου λίγο πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα- είπε το Συμβούλιο Εφετών. Η είδηση μεταδόθηκε αμέσως από τα τουρκικά μέσα (δείτε κάτω το σχετικό tweet της εφημερίδας Μilliyet), με ορισμένα να σπεύδουν σε -ατυχείς- συγκρίσεις με την περίπτωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που έχουν προφυλακιστεί στην Αδριανούπολη.

Κατά την αγόρευση της στο δικαστήριο, η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε ότι οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Κούρδο από τις τουρκικές αρχές είναι αόριστες με αποτέλεσμα εάν εκδοθεί στη γειτονική χώρα να δικαστεί για άλλα αδικήματα από αυτά που εκζητείται.

Τόσο ο Σάντι Νάτσι, όσο και οι υπόλοιποι οκτώ κουρδικής καταγωγής συλληφθέντες, εκζητούνται από την Τουρκία με την κατηγορία ότι είναι μέλη της κουρδικής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.

Συμφωνά με τις τουρκικές αρχές  ο συγκεκριμένος Κούρδος είναι αρχηγικό μέλος του ριζοσπαστικού λαϊκού μετώπου και συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα.

«Δεν είναι αδίκημα να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές Αρχες κάτι χειροπιαστό. Με ζητούν για μια πράξη την περίοδο που εγώ ήμουν κρατούμενος», είπε ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου.

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη μη έκδοσή του στην Τουρκία με την πρόεδρο να παραπέμπει για τα περαιτέρω στο σκεπτικό της απόφασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...