384
Ανθυγιεινή βόλτα για γονείς και μωρό στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Την παρέμβαση του Γιάννη Μπουτάρη γι ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες επικροτεί η Ωρα Αποφάσεων | INTIMEnews/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ωρα Αποφάσεων για τα σκουπίδια: «Κάντο όπως ο Μπουτάρης»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 15:57
Ανθυγιεινή βόλτα για γονείς και μωρό στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Την παρέμβαση του Γιάννη Μπουτάρη γι ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες επικροτεί η Ωρα Αποφάσεων
|INTIMEnews/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ωρα Αποφάσεων για τα σκουπίδια: «Κάντο όπως ο Μπουτάρης»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 15:57

Η καθαριότητα και οι συνθήκες καλής υγιεινής στην  πόλη  αποτελούν δημόσια αγαθά τα οποία η Πολιτεία (το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση) οφείλουν να τα εξασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές για διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους , η Πολιτεία καλείται να άρει τη δυσώδη ομηρία στην οποία έχει περιέλθει η πόλη και να την απαλλάξει από τα βουνά των σκουπιδιών , με επιλογές άμεσης εφαρμογής αλλά και μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Η πρόταση μας είναι απλή αλλά τολμηρή : Το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών στην πόλη μπορεί να λυθεί , σε σταθερή και μακροπρόθεσμη βάση , με τη συνεργασία των δήμων με τον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει σε πολλές «περιοχές» του δημόσιου τομέα, όπως είναι τα νοσοκομεία, τα υπουργεία, τα πανεπιστήμια κλπ.

Υπό την εποπτεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και ακολουθώντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» (δημόσιες διαγωνιστικές διαδικασίες), οι δημοτικές αρχές της πόλης μπορούν να συμβληθούν με ιδιωτικές εταιρίες κατάλληλης τεχνογνωσίας και επαρκούς εξοπλισμού και να υπάρχουν ποιοτικότερες υπηρεσίες με πιο οικονομικό τρόπο. Σε διεθνές επίπεδο , υπάρχουν οι βέλτιστες πρακτικές αυτού του μοντέλου.

Είναι ο μόνος τρόπος για να απεμπλακούμε από πολιτικούς εμπαιγμούς, όπου η εκάστοτε κυβέρνηση προσπαθεί να εντάξει τους ομήρους συμβασιούχους στους «εξυπηρετημένους πελάτες» και η εκάστοτε αντιπολίτευση να υπόσχεται καλύτερη πελατειακή αντιμετώπιση. Ετσι δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας οι οποίες είναι το ίδιο σημαντικές με αυτές του δημοσίου τομέα όταν  οι θεσμοί ελέγχου της αγοράς εργασίας λειτουργούν, κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση.
Οι δήμοι της πόλης μας και ειδικότερα ο δήμος Θεσσαλονίκης καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση – το γνωρίζουν πως είναι ο μόνος αξιόπιστος δρόμος (μερικοί μάλιστα ,προς τιμήν τους, το λένε δημόσια).
Είναι η Ωρα Αποφάσεων για όλους ! Η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ αν δεν σκεφτούμε αλλιώς!
Είναι σημαντικό οι συμπολίτες μας  να υποστηρίξουν τους τολμηρούς δημάρχους ,όπως ο Γ. Μπουτάρης, που με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ορθολογισμό  κάνουν αυτήν την προσέγγιση, έστω κι αν γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν έντονες αντιδράσεις από συντεχνιακά ή άλλα κατεστημένα συμφέροντα.

Η κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει επιτέλους τα προβλήματα αντί να αντιπολιτεύεται την πραγματικότητα αγνοώντας επιδεικτικά τις επιπτώσεις της υποσχεσιολογίας της πάνω στο κοινωνικό σύνολο . Η αντιπολίτευση να μιλήσει καθαρά και να μην «τετραγωνίζει τον κύκλο» με τα λόγια της ενώ πρακτικά ευνοεί τη διαιώνιση των παθογενειών.

Όχι πια άλλες λύσεις – σκουπίδια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...