217
Η είσοδος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) | ΙΝΤΙΜΕnews

«Οχι» από τους πρυτάνεις στην Αστυνομία Πανεπιστημίων

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 13:46
Η είσοδος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Οχι» από τους πρυτάνεις στην Αστυνομία Πανεπιστημίων

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2020, 13:46

Την αντίθεσή τους με τη σύσταση (εδώ) Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που θα αναφέρεται στην Ελληνική Αστυνομία, επανέλαβαν οι πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων, η πλειοψηφία ζήτησε το ειδικό αυτό Σώμα να μη φέρει τον τίτλο «Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων,  αλλά Ειδική Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων και τα μέλη του να αναφέρονται στις πρυτανικές αρχές και όχι στην Ελληνική Αστυνομία.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η ΟΠΠΙ, δηλαδή η αστυνομία των πανεπιστημίων, θα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά θα βρίσκεται «σε συνεννόηση» με τους πρυτάνεις – σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει πιλοτικά δράση από τον Σεπτέμβριο του 2021 σε τέσσερις χώρους: στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Σε ψήφισμά της η Σύνοδος των Πρυτάνεων εκφράζει επίσης τη διαφωνία της στην προβλεπόμενη διαδικασία εισαγωγής των αποφοίτων ΙΕΚ με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ (άρθρα 43 και 44 του νομοσχεδίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), ζητώντας την απόσυρση των εν λόγω άρθρων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει στα ιδρύματα νέες παρεμβάσεις που θα κινούνται σε τρεις άξονες:

α) τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.),

β) τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, καθώς και

γ) την ενίσχυση διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...