304
Ο Νικολάς Μαδούρο στο προεδρικό μέγαρο της Βενεζουέλας: στις πόζες είναι πάντως αρκετά καλός | Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Οι δημιουργοί του «Despacito» αρνούνται στον Μαδούρο τη χρήση του τραγουδιού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 14:22
Ο Νικολάς Μαδούρο στο προεδρικό μέγαρο της Βενεζουέλας: στις πόζες είναι πάντως αρκετά καλός
|Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Οι δημιουργοί του «Despacito» αρνούνται στον Μαδούρο τη χρήση του τραγουδιού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 14:22

Τι καλύτερο από το να πάρεις ένα δημοφιλές τραγούδι,  το μεγάλο χιτ του καλοκαιριού και να ντύσεις με αυτό την προεκλογική εκστρατεία; Εντάξει, δεν είναι και το καλύτερο πολιτικό μάρκετινγκ, αλλά μπορεί να δουλέψει. Αρκεί βέβαια να δέχονται και οι δημιουργοί του.

Αυτό είναι που δεν συνέβη στην περίπτωση του Νικολάς Μαδούρο και των δημιουργών του «Despacito».

Ο πορτορικάνος τραγουδιστής Λούις Φόνσι και ο επίσης πορτορικανός ράπερ Ντάντι Γιάνκι, καταδίκασαν την «παράνομη και ατυχή» χρήση του «Despacito» από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο με στόχο την προώθηση των εκλογών για τη συντακτική συνέλευση.

Ο Γιάνκι αναφερόταν στη χρήση του τραγουδιού με αλλαγμένους τους στίχους από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος εμφανίστηκε την Κυριακή ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του να τραγουδά: «Αργά, πάρε ένα ψηφοδέλτιο αντί για όπλα και έκφρασε τις απόψεις σου ειρηνικά και ήρεμα».

Αν είστε από τους λίγους που δεν το έχουν ακούσει ή από αυτούς που έκαναν κάποιες από τα 2,7 δισεκατομμύρια(!) θεάσεις στο YouTube, να το τραγούδι:

Και συγκριτικά, να το «τραγούδι» του Μαδούρο:

https://www.youtube.com/watch?v=4681aJp9j3Y

Ο Γιάνκι έγραψε στο Instagram απευθυνόμενος προσωπικά στον Μαδούρο, επικρίνοντας την πολιτική του προέδρου της χώρας: «Το γεγονός ότι οικειοποιήθηκες παράνομα ένα τραγούδι δεν είναι τίποτε μπροστά στο έγκλημα που διαπράττεις και που έχεις διαπράξει στη Βενεζουέλα».

«Αυτό το δικτατορικό καθεστώς είναι ένα αστείο, όχι μόνο για τους Βενεζουελάνους αδελφούς μου, αλλά επίσης για όλο τον κόσμο. Με αυτό το ατυχές διαφημιστικό κόλπο, συνεχίζετε μόνος σας να καθιστάτε προφανή τα φασιστικά σας ιδανικά», πρόσθεσε.

?? ????????

A post shared by Luis Fonsi (@luisfonsi) on

Πρόσθεσε και μια φωτογραφία του Μαδούρο με ένα μεγάλο κόκκινο «Χ»:

Αλλά και ο Φόνσι από την πλευρά του είπε ότι ο Μαδούρο «ποτέ δεν με ρώτησε. Δεν του έδωσα άδεια να χρησιμοποιήσει ή να αλλάξει το Despacito για πολιτικούς σκοπούς».

Οι εκλογές για τη συντακτική συνέλευση είναι την Κυριακή και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διεξάγει εντατικά εκστρατεία προσέλκυσης των ψηφοφόρων, την ώρα που η αντιπολίτευση καλεί σε μποϊκοτάζ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...