350
|

«Ούτε χαρίζεται ούτε διαγράφεται η δόση των καναλαρχών» – Πώς θα εξοφληθεί

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 12:57

«Ούτε χαρίζεται ούτε διαγράφεται η δόση των καναλαρχών» – Πώς θα εξοφληθεί

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 12:57

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (εδώ), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έδωσε απαντήσεις και για το θέμα αναβολής της υποχρέωσης πληρωμής της ετήσιας δόσης των τηλεοπτικών αδειών, που επίσης βρέθηκε ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες.

Οπως ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, το οφειλόμενο ποσό δεν χαρίζεται ούτε διαγράφεται. Η υποχρέωση πληρωμής της φετινής δόσης από τους καναλάρχες μετατίθεται απλώς χρονικά, διευκρίνισε. Η δόση θα καταβληθεί και θα επιμεριστεί στις δόσεις των επόμενων ετών.

«Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι υπόχρεες για το σύνολο ποσού της άδειας, συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για να φέρει και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για τον τρόπο καταβολής της δόσης:

Ενα κανάλι που έχει καταβάλει δύο δόσεις (2×3,5 εκατ.) δηλαδή 7 εκατ., έχει υποχρέωση να καταβάλει τα υπόλοιπα 28 εκατ. σε 7 δόσεις αντί 8, δηλαδή, αντί να καταβάλει δόση 3,5 εκατ. θα πληρώνει από τον επόμενο χρόνο, 4 εκατ. ευρώ ανά δόση.

Εξηγώντας την απόφαση αναβολής καταβολής της δόσης από τους καναλάρχες, σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας καταγράφηκε μείωση των εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Η σχετική πρόβλεψη αφορά όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της πολυφωνίας και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

Η διάταξη δεν προβλέπει απαλλαγή, διαγραφή ή έκπτωση πληρωμής από συνολικό τίμημα απόκτησης της άδειας, επανέλαβε ο κ. Πέτσας.

Για την κυβέρνηση, τόνισε, η διαφύλαξη της πολυφωνίας, της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο, ιδιαίτερα σήμερα που οι σταθμοί συμβάλλουν σημαντικά στην ενημέρωση για τα μέτρα και επιπλέον ψυχαγωγούν τους πολίτες επειδή “Μένουμε Σπίτι”.

«Εμείς», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «δεν κάνουμε επιλεκτικές ή χαριστικές ρυθμίσεις, ούτε εκμεταλλευόμαστε την παρούσα κρίση για να ελέγξουμε τους “αρμούς της εξουσίας”, όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Μόνο μας μέλημα είναι να συμβάλουμε σε ομαλή λειτουργία κάθε υγιούς επιχείρησης, θέλουμε η έξοδος από την κρίση να γίνει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους εργαζόμενους, την οικονομία και το κοινωνικό σύνολο. Ο δικός μας δρόμος είναι καθαρός και οδηγεί σε έξοδο από την πανδημία με ασφάλεια, ώστε να βγούμε όλοι μαζί από την καραντίνα, αισιόδοξοι δυνατοί και ενωμένοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...