187
Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί, όπως φαίνεται μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς | INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ούτε την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν τα σχολεία

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 3 Δεκεμβρίου 2020, 21:03
Η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί, όπως φαίνεται μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
|INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ούτε την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν τα σχολεία

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 3 Δεκεμβρίου 2020, 21:03

Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας δεν αφήνει περιθώριο για άνοιγμα των σχολείων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως όλα δείχνουν. Σήμερα, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προτείνει άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου.

Κάτι που σημαίνει ότι εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, τα δημοτικά σχολεία και μόνο, θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου και μόνο για μία εβδομάδα. Ωστόσο, λόγω των χριστουγεννιάτικων διακοπών που ακολουθούν τη μεθεπόμενη εβδομάδα, το πιο πιθανό είναι να μην επιχειρηθεί άνοιγμα των σχολίων για μόνο μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Δεδομένου του επιδημιολογικού φορτίου και της χαμηλής ταχύτητας μείωσης των κρουσμάτων, το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής, είναι ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τις γιορτές.

Μάλιστα αναφέρεται πως η κατάσταση θα εκτιμηθεί με τα δεδομένα που θα υπάρχουν λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, ώστε οι ειδικοί να κρίνουν εάν θα είναι ασφαλές να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Δηλαδή ακόμα και αυτή η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις γιορτές δεν είναι σίγουρη!

Η επίσημες ανακοινώσεις πάντως αναμένονται την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...