443
Το αποκλεισμένο από την αστυνομία φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού | REUTERS/Stringer

Ούτε συνεργάζεται ούτε ζητεί συγγνώμη ο σίριαλ κίλερ στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 09:24
Το αποκλεισμένο από την αστυνομία φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού
|REUTERS/Stringer

Ούτε συνεργάζεται ούτε ζητεί συγγνώμη ο σίριαλ κίλερ στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 09:24

Την εικόνα ενός κατά συρροή δολοφόνου ο οποίος παραδέχεται μόνο όσα δεν θα μπορούσε να αρνηθεί λόγω των στοιχείων που υπάρχουν σε βάρος του δίνει ο 35χρονος κύπριος υπαξιωματικός που κατηγορείται για τη δολοφονία δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες και της ανήλικης κόρης μίας από αυτές.

Ο δράστης έχει ομολογήσει ότι στραγγάλισε τις γυναίκες, την 38χρονη Μέρι Ρόουζ και την 28χρονη Αριάν, την ώρα της ερωτικής πράξης μαζί τους. Την μόλις 6 ετών Σιέρα φαίνεται ότι τη δολοφόνησε για να καλύψει τα ίχνη, πάντως ο ίδιος δεν έχει δώσει σαφείς εξηγήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν εμφανίστηκε μεταμελημένος για καμία από τις πράξεις του.

Παραμένει, λοιπόν, πολύ πιθανό να έχει δολοφονήσει και άλλες γυναίκες, ωστόσο δεν παραδέχεται τίποτα αν και η αστυνομία δεν παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τις αποτρόπαιες πράξεις.

Οι έρευνες των Αρχών στο μεταλλείο του Μιτσερού όπου πέταξε τα δύο πτώματα και στη λίμνη του Ξυλιάτου όπου υποστηρίζει ότι πέταξε την Σιέρα δεν έχουν αποδώσει πολλά περισσότερα.

Στο Μιτσερό διακόπηκαν το απόγευμα της Μ. Δευτέρας για λόγους ασφαλείας καθώς το στόμιο του φρεατίου παρουσίασε μετακίνηση. Σήμερα θα γίνουν έργα στήριξης ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες.

Οι τηλεκατευθυνόμενες κάμερες μέσα στο φρεάτιο έχουν δείξει όγκους μέσα στο νερό του φρεατίου που ίσως είναι πτώματα, χωρίς ακόμη να είναι σαφές περί τίνος πρόκειται.

Αναπάντητο είναι το ερώτημα πώς κατάφερε να πετάξει τα πτώματα στο φρεάτιο, στο οποίο η πρόσβαση είναι δύσκολη με αυτοκίνητο. Για να προσεγγίσει κάποιος τον χώρο έπρεπε να καταφέρει να υπερπηδήσει ένα μεγάλο αυλάκι, κάτι υπερβολικά δύσκολο -εάν όχι αδύνατο- με το αυτοκίνητο. Σήμερα, το αυλάκι έχει εξαφανιστεί και δημιουργήθηκε χωματόδρομος από τον οποίο μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο φρεάτιο, όπως δείχνει το βίντεο.

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι κατά καιρούς επέστρεφε στο Μιτσερό για να φωτογραφίσει το τοπίο. Το ερώτημα είναι αν το έκανε για το χόμπι του (ήταν ερασιστέχνης φωτογράφος με συμμετοχή σε διαγωνισμούς) αλλά και για να επιτηρήσει τον χώρο.

Από την άλλη πλευρά, στη λίμνη Ξυλιάτου οι έρευνες για την μικρή Σιέρα δεν έφεραν αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν. Δεν αποκλείεται η αναφορά του καθ’ομολογία δράστη να είναι ψευδής για να αποπροσανατολίσει τις Αρχές.

Ο τρόπος δράσης του έχει οδηγήσει την αστυνομία να ελέγξει ξανά τους καταλόγους των εξαφανισμένων γυναικών. Ο 35χρονος είχε προσεγγίσει δεκάδες γυναίκες μέσω ιστοτόπου γνωριμιών, όπου παρουσιαζόταν με το ψευδώνυμο Ορέστης.

Η κυπριακή αστυνομία ερευνά τώρα τη πιθανή σχέση του με την εξαφάνιση 22 γυναικών από τις Φιλιππίνες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισμένες. Υπάρχουν όμως και αλλοδαπές που ήταν στην Κύπρο αλλά δεν είχαν φιλικό κύκλο ή συγγενείς για να δηλώσουν ότι έχουν χαθεί.

Δεν λείπει όμως και η κριτική για την ολιγωρία των Αρχών για κάθε μία από τις πολλές τα τελευταία χρόνια αναφορές για ύποπτη εξαφάνιση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...