217
O Ταγίπ Ερντογάν γίνεται δεκτός από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Ταγίπ Ερντογάν | REUTERS/Susana Vera

Ούτε λέξη για νησιά, Αιγαίο και αποστρατιωτικοποίηση από τον Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 14:27
O Ταγίπ Ερντογάν γίνεται δεκτός από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Ταγίπ Ερντογάν
|REUTERS/Susana Vera

Ούτε λέξη για νησιά, Αιγαίο και αποστρατιωτικοποίηση από τον Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 14:27

Ηταν τελικά λεονταρισμοί όλα αυτά που διαλαλούσε ο Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα, το Αιγαίο και τα νησιά μας; Διότι ο τούρκος πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη χωρίς να πει ούτε λέξη για το Αιγαίο και τις (παράλογες) τουρκικές αξιώσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Οι απειλές-προειδοποιήσεις ότι θα θέσει ζήτημα κυριαρχίας για τα νησιά της Ελλάδας στο ανατολικό Αιγαίο φαίνεται ότι έμειναν στα λόγια και ήταν για εσωτερική (προεκλογική) κατανάλωση.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από τη Μαδρίτη, στην παρέμβασή του ο Ταγίπ Ερντογάν επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής.

O Ταγίπ Ερντογάν είχε ένα θερμό καλωσόρισμα και από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενδεικτικό ότι το κλίμα έχει αλλάξει κάπως στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Λίγο πριν τις 14.00 ώρα Ελλάδας ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο.

Νωρίτερα ο Ερντογάν και η συνοδεία του είχαν συντομη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στο «πηγαδάκι» παρόντες ήταν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ιμπραχήμ Καλίν.

Μαζί με τον Νίκο Δένδια, οι ομολόγοί του της Λιθουανίας, Γκαμπρέλιους Λαντσμπέργκις, της Πολωνίας Ζμπίγκνιεφ Ράου και της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...