420
Αλώβητος ο Κώστας Κατσίκης παρά τις επανειλημμένες προσβολές για τους «σεξουαλικά παρεκτρεπομένους» -κατά δήλωσή του- συνανθρώπους του | ΙΝΤΙΜΕnews

Ούτε καν επίπληξη για τον ανεκδιήγητο βουλευτή Κατσίκη

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 16:54
Αλώβητος ο Κώστας Κατσίκης παρά τις επανειλημμένες προσβολές για τους «σεξουαλικά παρεκτρεπομένους» -κατά δήλωσή του- συνανθρώπους του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ούτε καν επίπληξη για τον ανεκδιήγητο βουλευτή Κατσίκη

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2018, 16:54

Με μία παρατήρηση περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής «έτριξε τα δόντια» στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, για το νέο του ομοφοβικό παραλήρημα κατά την πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή στη Βουλή.

Για μία ακόμη φορά οι εύθραυστες ισορροπίες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρατήθηκαν όχι μόνο για τους τύπους αλλά επί της ουσίας. Γιατί άλλωστε πώς είναι δυνατόν να τιμωρηθεί παραδειγματικά ένας βουλευτής του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου, όσο αθυρόστομος και αν είναι;  Και τι σημασία έχει που την παραπομπή του είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του μείζονος εταίρου; Λεπτομέρειες, θα μπορούσε να πει κανείς…

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή περιορίστηκε να κρίνει ως προσβλητική τη συμπεριφορά του βουλευτή που εξομοίωσε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους, και προτίμησε να μην προβεί σε οιαδήποτε επίπληξη ή επιβολή ποινής.

Σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή, η αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή συνίσταται σε προσβλητικό σχολιασμό σε βάρος συγκεκριμένης ομάδας πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το 2ο άρθρο του Κώδικα Δεοντολογίας, οι βουλευτές δεσμεύονται να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Προς υπεράσπισή του, ο κ. Κατσίκης ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ότι διατύπωσε μία προσωπική άποψή του και δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν!

Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος πλέον θα έχει και τον τελευταίο λόγο αφού λάβει γνώση των πρακτικών της συζήτησης και της κρίσης της Επιτροπής.

Σημειωτέον ότι στην περίπτωση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, η ίδια Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του μετά από μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβληθεί από το Παρατηρητήριο Τήρησης των Συμφωνιών του Ελσίνκι για ομοφοβική του ανάρτηση

Την Τετάρτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας συζητήθηκε και το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, για την υπόθεση δημοσιοποίησης απορρήτων εγγράφων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θόδωρος Παπαθεοδώρου πρότεινε να τεθεί ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το τι πρέπει να κάνει ένας βουλευτής όταν περιέρχονται σε αυτόν απόρρητα έγγραφα, δηλαδή πού πρέπει να τα καταθέτει.

Η πρόταση του κ. Παπαθεοδώρου έγινε δεκτή και έτσι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα περιμένει την απάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου προτού λάβει απόφαση για την άρση ή τη μη άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου.

Βάσει του Κανονισμού, έργο της Επιτροπής είναι να ερευνά εάν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή ή η δίωξη, η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και σε αντίθετη περίπτωση εισηγείται την άρση της ασυλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...