478
| Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Ουρές στη Θεσσαλονίκη για εμβόλιο δίχως ραντεβού [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2021, 14:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/11/21, 17:10

Ουρές στη Θεσσαλονίκη για εμβόλιο δίχως ραντεβού [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2021, 14:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/11/21, 17:10

Ουρές πολιτών είχαν σχηματιστεί από το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να κάνουν άμεσα και δίχως ραντεβού το εμβόλιο για τον κορονοϊό στις δύο κινητές μονάδες που είχαν στηθεί με αφορμή τη δράση «Black Friday-Free Covid Life», την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Οι πολίτες έκαναν είτε την πρώτη δόση του εμβολίου είτε την ενισχυτική, χωρίς ραντεβού.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κινητές μονάδες κάνουν εμβόλια στη Θεσσαλονίκη δίχως ραντεβού. Σήμερα έχει προγραμματιστεί να διατεθούν συνολικά 600 εμβόλια», είπε στο Protagon o δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Οι δύο Κινητές Μονάδες ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς στις 11 το πρωί και θα συνεχίσουν έως τις 7 το απόγευμα. Πολλοί ήταν οι πολίτες που πήγαν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ υπήρχαν και άνθρωποι που προσήλθαν να κάνουν την αναμνηστική δόση για να αποφύγουν την πολυήμερη αναμονή για ένα ραντεβού, η οποία στην πόλη της Θεσσαλονίκης φτάνει ακόμα και τον ένα μήνα!

Οι μόνοι που έφυγαν «παραπονεμένοι» ήταν αυτοί που ήδη είχαν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση και δεν το είχαν ακυρώσει κι αυτοί που είχαν εμβολιαστεί πριν από διάστημα μικρότερο των έξι μηνών και «βιάζονταν» να κάνουν ενισχυτική δόση.

ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ /Intime

Αναφερόμενος στη διαδικασία, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, εξήγησε ότι οι πολίτες προσήλθαν χωρίς ραντεβού και πήραν ένα χαρτάκι για να ξέρουν τη σειρά τους και να μην ταλαιπωρούνται.

Ετσι, μόλις ξεκίνησε η βροχή, κατά τις 2 το μεσημέρι, οι πολίτες απομακρύνθηκαν, αλλά θα επιστρέψουν όταν έρθει η σειρά τους.

Konstantinos Tsakalidis /SOOC

«Στις δύο κινητές μονάδες έχουμε κατεβάσει εννέα εμβολιαστικές γραμμές, δηλαδή οι πολίτες εξυπηρετούνται σε εννέα σημεία από τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, τους ανθρώπους από τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δεν είναι εδώ μόνο για τον εμβολιασμό, αλλά δίνουν πληροφορίες και απαντούν σε ερωτήσεις πολιτών για οτιδήποτε τους απασχολεί σχετικά με τον εμβόλιο», πρόσθεσε ο κ. Τσαλικάκης.

Η επιλογή της ημέρας έγινε με δεδομένο ότι αναμένεται να υπάρξει αυξημένη κίνηση στο κέντρο της πόλης λόγω της Βlack Friday.

«Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι, λογικά, θα υπάρχει αυξημένη κίνηση στο κέντρο λόγω της ημέρας», δήλωσε η Ειρήνη Χατζοπούλου, υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ.

Konstantinos Tsakalidis /SOOC

Οσοι κάνουν την πρώτη δόση θα λάβουν στο κινητό τους αυτοματοποιημένο μήνυμα που τους παραπέμπει, ανάλογα με τον ταχυδρομικό κωδικό τους, στο εμβολιαστικό κέντρο όπου θα κάνουν τη δεύτερη δόση, σημείωσε η κυρία Χατζοπούλου.

Ηδη από το περασμένο καλοκαίρι η 4η ΥΠΕ έχει αναπτύξει σειρά ανοιχτών εμβολιαστικών δράσεων στις περιοχές της αρμοδιότητάς της, ενώ στη Θεσσαλονίκη κινητή μονάδα είχε πραγματοποιήσει για πρώτη φορά εμβολιασμούς στη Νέα Παραλία την 26η Οκτωβρίου. Τότε όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εμβολιαστεί μόλις 35 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...