320
Τα πουλιά μπερδεύονται από την αντανάκλαση στις γυάλινες επιφάνειες και πέφτουν επάνω τους |

Ουρανοξύστες-δολοφόνοι: Εξακόσια εκατ. πουλιά πέφτουν πάνω τους και σκοτώνονται στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 10:34
Τα πουλιά μπερδεύονται από την αντανάκλαση στις γυάλινες επιφάνειες και πέφτουν επάνω τους
|

Ουρανοξύστες-δολοφόνοι: Εξακόσια εκατ. πουλιά πέφτουν πάνω τους και σκοτώνονται στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 10:34

Εξακόσια εκατ. πουλιά πεθαίνουν κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, επειδή πέφτουν πάνω στους ουρανοξύστες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Οι χειρότερες πόλεις-δολοφόνοι για τα πτηνά είναι το Σικάγο, το Ντάλας και το Χιούστον, όχι μόνο γιατί έχουν εκατοντάδες γυάλινα ψηλά κτίρια, αλλά κυρίως γιατί βρίσκονται σε κομβικά σημεία από όπου περνούν τα πουλιά όταν μεταναστεύουν, σύμφωνα με την έρευνα του Εργαστηρίου Ορνιθολογίας του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Ενδεικτικά, περισσότερα από πέντε εκατ. πουλιά από τουλάχιστον 250 διαφορετικά είδη, διασχίζουν το κέντρο του Σικάγο την άνοιξη, κατά την περίοδο μετανάστευσης.

Το Μανχάταν, επίσης αποτελεί παγίδα για τους φτερωτούς ταξιδιώτες.

Η Σούζαν Ελμπιν, διευθύντρια συντήρησης και επιστημών στην πόλη της Νέας Υόρκης και σε μια οργάνωση υπεράσπισης πτηνών, εξηγεί πως τα πουλιά πετάνε σε ένα δέντρο για να ξεκουραστούν και στην πραγματικότητα είναι η αντανάκλαση σε κάποιο κτίριο με γυαλί.

Η σύγκρουση τα τραυματίζει και τα σκοτώνει. Τα περισσότερα πουλιά μεταναστεύουν στις ΗΠΑ τη νύχτα, όταν ο εναέριος χώρος είναι δροσερός και ήρεμος και συχνά καταλήγουν να διασχίζουν τις πόλεις επειδή η λάμψη τους ξεχωρίζει και τα προσελκύει, όπως λένε οι ειδικοί στο CNN.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα πουλιά έλκονται από το φως, οπότε όταν πετούν πάνω από μια φωτεινή πόλη το βράδυ, φυσικά στρέφονται προς αυτήν, χωρίς να γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνο έδαφος με αντανακλάσεις που τα μπερδεύουν. Κάθε πόλη με δομές από γυαλί και λαμπερά φώτα το βράδυ είναι επικίνδυνη.

Ορισμένα είδη πτηνών είναι πιο επιρρεπή σε κτιριακές συγκρούσεις. Μια ξεχωριστή μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα διαπίστωσε ότι τα σπουργίτια είναι μεταξύ αυτών των ειδών. «Πρέπει να συνυπάρξουμε με το οικοσύστημα επειδή είμαστε μέρος αυτού, όπως και τα πουλιά», λέει η έκθεση. Το να σβήνουν τα φώτα στα κτίρια τη νύχτα για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια της αιχμής της μετανάστευσης είναι ένα απλό πρώτο βήμα και θα μειώσει πολύ τις συγκρούσεις, προτείνουν οι ειδικοί. Επίσης, προτείνουν πιο φιλικά και ακίνδυνα για τα πουλιά υλικά στα πολύ ψηλά κτίρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...