159
Ο ρώσος υποστράτηγος φέρεται να είχε διοριστεί στα τέλη του περασμένου μήνα επικεφαλής των δυνάμεων της Μόσχας στο Ντονμπάς | Ukraine Ministry of Defence

Ουκρανική αντεπίθεση: Ο Πούτιν «καρατόμησε» ανώτατο αξιωματικό 16 ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 20:20
Ο ρώσος υποστράτηγος φέρεται να είχε διοριστεί στα τέλη του περασμένου μήνα επικεφαλής των δυνάμεων της Μόσχας στο Ντονμπάς
|Ukraine Ministry of Defence

Ουκρανική αντεπίθεση: Ο Πούτιν «καρατόμησε» ανώτατο αξιωματικό 16 ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 20:20

Τον αξιωματικό που ηγείται των ρωσικών δυνάμεων στο Ντονμπάς απέπεμψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέχεια της επιτυχημένης αντεπίθεσης των Ουκρανών στα ανατολικά της χώρας, όπου το Κίεβο ανέκτησε πολλά εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο λόγος για τον υποστράτηγο Ρομάν Μπερντνίκοφ, διοικητή της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας του ρωσικού στρατού, θέση που ανέλαβε μόλις στις 26 Αυγούστου, ο οποίος εκτιμάται ότι κατηγορήθηκε για τη χαοτική ήττα των δυνάμεων της Μόσχας το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη Telegraph.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν περίπου 3.000 τ.χλμ. εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών πόλεων Ιζιούμ και Κουπιάνσκ, σε μια αστραπιαία αντεπίθεση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όπως ισχυρίζεται το Κίεβο. Το Κρεμλίνο επέμεινε, πάντως, τη Δευτέρα ότι η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, παρά την ήττα της στο Χάρκοβο.

O Μπερντνίκοφ, βετεράνος της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στη Συρία, αντικαταστάθηκε από τον ανώτερο αξιωματικό Αλεξάντερ Λάπιν, ανέφερε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...