366
Κάτοικοι του Κιέβου σε σταθμό του Μετρό, περιμένουν να σταματήσει ο ρωσικός βομβαρδισμός, το πρωί της Πέμπτης | REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Ουκρανία: Εντεκα νεκροί από νέα πυραυλική επίθεση των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 12:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/01/2023, 17:15
Κάτοικοι του Κιέβου σε σταθμό του Μετρό, περιμένουν να σταματήσει ο ρωσικός βομβαρδισμός, το πρωί της Πέμπτης
|REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Ουκρανία: Εντεκα νεκροί από νέα πυραυλική επίθεση των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2023, 12:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/01/2023, 17:15

Εντεκα νεκροί και 11 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των νέων ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία, το πρωί της Πέμπτης.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 47 από τους 55 πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία, ανακοίνωσε ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι.

Η αντιαεροπορική άμυνα «κατέστρεψε 47 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων 20 κοντά στην πρωτεύουσα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν συνολικά 55 πυραύλους από αέρος και θαλάσσης, πρόσθεσε ο Ζαλούζνι.

«Ο στόχος των Ρώσων παραμένει ο ίδιος: ψυχολογική πίεση στους Ουκρανούς και η καταστροφή κρίσιμων υποδομών», σημείωσε.

Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέα πυραυλικά πλήγματα το πρωί στην Ουκρανία στη διάρκεια της ώρας αιχμής, μια μέρα μετά την εξασφάλιση από το Κίεβο των δεσμεύσεων Δυτικών για την παροχή σύγχρονων αρμάτων μάχης για την προσπάθειά του να απωθήσει τη ρωσική εισβολή.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Κίεβο, ενώ ζωτικής σημασίας υποδομές υπέστησαν ζημιές στην περιφέρεια της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

Η σημερινή πυραυλική επίθεση ακολούθησε επίθεσης με drone στη διάρκεια της νύχτας, κατά την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν και τα 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν, μεταξύ των οποίων 15 πάνω από το Κίεβο, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Η ιδιωτική εταιρεία ηλεκτροδότησης DTEK ανακοίνωσε ότι έκτακτες διακοπές ρεύματος ξεκίνησαν το πρωί στην ουκρανική πρωτεύουσα και τρεις περιφέρειες εν μέσω των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο που θα επιτρέψει να αποφευχθούν σημαντικές ζημιές στις ηλεκτρικές υποδομές αν οι πύραυλοι του εχθρού πλήξουν τον στόχο τους», διευκρινίζει η εταιρεία στο Telegram.

Πέραν της πρωτεύουσας, το μέτρο των διακοπών ρεύματος έχει εφαρμοστεί στην περιφέρεια του Κιέβου, όπως και σε αυτές της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, και του Ντνιπροπετρόφσκ.

Aξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού δήλωσε ότι δύο βασικές ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιοχής υπέστησαν ζημιές από τα νέα ρωσικά πλήγματα που εξαπολύθηκαν το πρωί στην Ουκρανία.

«Δύο κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια της Οδησσού υπέστησαν ζημιές», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Κάτοικοι του Κιέβου έχουν φέρει μαζί τις καρέκλες τους και κάθονται μπροστά στον συρμό του Μετρό περιμένοντας τη λήξη συναγερμού, το πρωί της Πέμπτης – REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Οι κάτοικοι του Κιέβου βρήκαν καταφύγιο σε σταθμούς του Μετρό, όπου παρέμειναν για δύο περίπου ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...