245
O σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε παλαιότερη ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου για τον πόλεμο στην Ουκρανία | Shutterstock

Ουάσινγκτον: Αν το Πεκίνο στείλει όπλα στη Μόσχα, θα υποστεί σοβαρές συνέπειες

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2023, 20:30
O σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε παλαιότερη ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου για τον πόλεμο στην Ουκρανία
|Shutterstock

Ουάσινγκτον: Αν το Πεκίνο στείλει όπλα στη Μόσχα, θα υποστεί σοβαρές συνέπειες

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2023, 20:30

Για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση που η Κίνα προχωρήσει στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς τη Ρωσία έκανε λόγo την Κυριακή o σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

«Το Πεκίνο θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει, αν δηλαδή θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια. Αλλά αν ακολουθήσει αυτή την οδό, αυτό θα συνοδευθεί από πραγματικό κόστος για την Κίνα», προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει κατ’ ιδίαν τους κινέζους ομολόγους τους για το κόστος που θα είχε μια τέτοια απόφαση, δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για αυτές τις συζητήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ απευθύνουν έντονες προειδοποιήσεις προς την Κίνα, ενώ οι δημόσιες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα, ολοένα και πληθαίνουν.

Ο αρχηγός της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, έκανε, επίσης σήμερα, δηλώσεις προς την ίδια κατεύθυνση. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κινεζική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής θανατηφόρου εξοπλισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη και δεν έχουμε στοιχεία για τρέχουσες αποστολές όπλων» προς τη Ρωσία, ανέφερε στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS .

Τέλος, σε άλλη εκπομπή, το «This Week», ο Ρεπουμπλικανός Μάικλ ΜακΚόλ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έχουν στοιχεία ότι επιθετικά drones περιλαμβάνονται στα όπλα που το Πεκίνο εξετάζει να στείλει στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...