228
Δεκάδες νεκρά ψαρόνια σε κεντρικό δρόμο του νησιού Ανγκλσεϊ | Screenshot/Youtube

Ουαλοί επιδημιολόγοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με τα 300 νεκρά ψαρόνια

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 21:27
Δεκάδες νεκρά ψαρόνια σε κεντρικό δρόμο του νησιού Ανγκλσεϊ
|Screenshot/Youtube

Ουαλοί επιδημιολόγοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με τα 300 νεκρά ψαρόνια

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 21:27

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι του ειδυλλιακού και ήσυχου νησιού Ανγκλσεϊ, στην Ουαλία.

Δεκάδες πουλιά – τουλάχιστον 300 ψαρόνια – βρέθηκαν νεκρά κατά μήκος επαρχιακού δρόμου, ενώ τα σώματά τους ήταν ματωμένα.

Ο Ντάφιντ Εντουαρντς, του οποίου η σύντροφος βρήκε τα πουλιά, είπε πως έμοιαζε «σαν να έπεσαν νεκρά από τον ουρανό».

Η οργάνωση Animal and Plant Health Agency περισυνέλεξε τα πουλιά για εξετάσεις ώστε να διαπιστώσει αν έχουν δηλητηριαστεί.

Η τοπική αστυνομία είπε πως διερευνά την «πολύ παράξενη ανακάλυψη» και απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες.

Ο 41χρονος είπε πως η σύντροφός του, Χάνα Στίβενς, είδε στην αρχή ζωντανά τα πουλιά ενώ πήγαινε σε ένα ραντεβού το απόγευμα της Τρίτης.

«Είπε πως είδε εκατοντάδες από αυτά να πετούν από πάνω της και σκέφτηκε πως το θέαμα ήταν καταπληκτικό αλλά στην επιστροφή μια ώρα αργότερα, ήταν όλα νεκρά στο δρόμο», δήλωσε ο Εντουαρντς.

Η Στίβενς με την σειρά της ανέφερε πως είδε τα πουλιά να τρώνε κάτι στο δρόμο.

«Μέτρησα 150 χθες το βράδυ αλλά τα παράτησα καθώς υπήρχαν τριγύρω εκατοντάδες ακόμη, διάσπαρτα παντού. Ήταν σαν είχαν πέσει νεκρά από τον ουρανό», εξήγησε η ίδια και στη συνέχεια ανέφερε πως είδε τα πουλιά να τρώνε κάτι από το δρόμο.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: «Πρόκειται προφανώς για κάτι πολύ ανησυχητικό και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Προς το παρόν δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε εικασίες για το πώς πέθαναν».