Επικαιρότητα

Οταν ο Σμαραγδής ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη για τον Καποδίστρια

Ο σκηνοθέτης έστειλε επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ώστε να «ξεκλειδώσει» το project της ταινίας για τον Ιωάννη Καποδίστρια
Protagon Team

Επιστολές φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου σε καθημερινή βάση, μια, όμως, που ήρθε τις προηγούμενες μέρες ήταν κάπως διαφορετική, με…καλλιτεχνική υφή.

Αποδέκτης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αποστολέας ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες του ελληνικού στερεώματος, όπως ο Ελ Γκρέκο, ο Ιωάννης Βαρβάκης και ο Νίκος Καζαντζάκης. Νέο του project είναι ο Ιωάννης Καποδίστριας, με την παραγωγή να είναι στα σκαριά.

Τι σχέση έχει, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου; Φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός, αλλά και συνεργάτες του επέδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον, ώστε να ξεμπλοκάρουν κάποιες διαδικασίες, αλλά και να διασφαλιστεί η ρωσική συμπαραγωγή, κάτι απολύτως κρίσιμο για την υλοποίηση του project σε χαλεπούς καιρούς για την κινηματογραφική βιομηχανία.

Σε αυτή την επιστολή, ο κ. Σμαραγδής ευχαριστεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό για την «πλάτη» που έβαλε, προκειμένου να ξεκολλήσουν ορισμένες διαδικασίες. Βεβαίως, με τον Καποδίστρια δεν ασχολήθηκε μόνο ο κ. Μητσοτάκης. Εξ ου και οι ευχαριστίες κατευθύνονται και προς τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών, αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επίσης με κομβικό ρόλο στο Μαξίμου.

Βεβαίως, αναφορά γίνεται και στην υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη, η οποία, μετά την κινητοποίηση στο Μαξίμου, ανέλαβε τη συνεννόηση με τη Ρωσία, προκειμένου να δημιουργηθεί μια γέφυρα συμπαραγωγής.