215
Τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα στη συνέντευξή τους στο teleSur | YouTube/teleSur

Οταν ο «Ρουβίκωνας» δίνει συνέντευξη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ό,τι δεν τόλμησε να κάνει η Δεξιά»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2018, 10:40
Τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα στη συνέντευξή τους στο teleSur
|YouTube/teleSur

Οταν ο «Ρουβίκωνας» δίνει συνέντευξη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει ό,τι δεν τόλμησε να κάνει η Δεξιά»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2018, 10:40

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξαρθρώσει τον «Ρουβίκωνα» –το ξέρουμε πια, μολονότι η αναρχική συλλογικότητα βανδαλίζει πρεσβείες κλπ., τα μέλη της παραμένουν εκτός εμβέλειας των διωκτικών αρχών. Παρ’ όλ’ αυτά δίνουν με χαρακτηριστική άνεση συνεντεύξεις.

Δύο μέλη του «Ρουβίκωνα», λοιπόν, έδωσαν συνέντευξη στο λατινοαμερικανικό κανάλι teleSur που μεταδίδει σε Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία, Νικαράγουα και Ουρουγουάη.

Στο βίντεο που έχει ημερομηνία 14 Ιουνίου 2018 και αναδημοσίευσε το bloko.gr τα δυο μέλη του «Ρουβίκωνα» μιλούν στα ελληνικά άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι η συνέντευξη δόθηκε στην Ελλάδα.

Τα δύο μέλη που δεν κατονομάστηκαν, χαρακτήρισαν σοσιαλδημοκρατικό, «χαμαιλέοντα» και με «ελάχιστη σχέση με τα κινήματα» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τα οικειοποιήθηκε και τα πλασάρισε για τον εαυτό του ως εκπρόσωπο των κινημάτων» είπαν για το κυβερνών κόμμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να κάνει ό,τι δεν τόλμησε να κάνει η Δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα έχει κάνει η Δεξιά, ακόμα και στο επίπεδο της καταστολής. Για την κοινωνία είναι ένα μάθημα» συμπλήρωσαν.

Τόνισαν πως δεν θα έδιναν αντίστοιχη συνέντευξη στο Fox News.

Παράλληλα τόνισαν ότι αποδέχονται «τη βία ως πολιτικό εργαλείο» και χαρακτήρισαν το κράτος ως έναν από τους εχθρούς. «Δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής. Το στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι η αναγέννηση ενός κινήματος, στον δρόμο πρώτα απ’ όλα».

Τι σημαίνει αυτό το τελευταίο; Μετά τον δρόμο μήπως υπάρχει η κάλπη;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...