553
O απατεώνας «δρ Θάνατος» ξεμπροστιάστηκε στο χειρουργικό τραπέζι |

Πώς ο «δρ Θάνατος» αλίευε τα θύματά του: «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας»!

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 11:19
O απατεώνας «δρ Θάνατος» ξεμπροστιάστηκε στο χειρουργικό τραπέζι
|

Πώς ο «δρ Θάνατος» αλίευε τα θύματά του: «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας»!

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2020, 11:19

Η σύλληψη του απατεώνα που παρουσιαζόταν ως ειδικός ογκολόγος «Νίκος Κοντός» (εδώ), παρασύροντας σε κομπογιαννίτικες «θεραπείες» ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας (και στον θάνατο τρεις εξ αυτών, δύο ανηλίκους και έναν 76χρονο), έφερε στο φως της δημοσιότητας σοκαριστικές μαρτυρίες για τη δράση του και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε και έπειθε τα υποψήφια θύματά του.

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων του κατόπιν σχετική αίτησης, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη ως συνεργός του και η αλβανικής καταγωγής σύζυγός του, η οποία αυτοπαρουσιαζόταν ως μέλος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Ο 47χρονος «δρ Θάνατος» εντόπιζε τα θύματά του ακόμα και σε μοναστήρια. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία», δήλωσε στο Open ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων.

«Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον, συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Εχει και προφίλ στο Linkedin (…) Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων», ανέφερε ο πατέρας για να προσθέσει σχετικά με τις εναλλακτικές «θεραπείες» που διαφήμιζε ο 47χρονος – και δυστυχώς εφάρμοζε, με μοιραία σε τρεις περιπτώσεις αποτελέσματα.

«Αλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία, μας είπε ότι “είναι άχρηστη και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση”» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν.

»Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν “δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν”».

Το λάθος που αποκάλυψε τον αδίστακτο απατεώνα έγινε όταν άλλος ιατρός τού ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο.

Οταν είδε ότι δεν ήξερε ούτε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του πριν από την επέμβαση, αλλά και μέσα στο χειρουργείο, αλλά και ότι έπιανε με τα χέρια του το μέτωπό του, ο κανονικός χειρουργός κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για κοινό απατεώνα.

Συγγενής του 16χρονου κοριτσιού που πέθανε στα χέρια του ψευτογιατρού, δήλωσε δικαιωμένος που συνελήφθη, αν και όπως παραδέχθηκε, το παιδί δεν γυρίζει πίσω…

«Νιώθουμε δικαιωμένοι που πιάστηκε μετά από τόσο καιρό. Βέβαια θα πεις ότι το παιδί δεν γυρίζει. Ομως να μην υπάρξουν και άλλα θύματα», είπε στον «Ελεύθερο Τύπο».

«Οταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας», εξήγησε για το πώς κατάφερε ο «δρ Θάνατος» να κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 16χρονης. «Τέλος πάντων, το παιδί μας χάθηκε».

Ο 47χρονος ψευτογιατρός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, «το έπαιζε» μάλιστα και «σκληρός», καθώς όπως μεταφέρει σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος», αρνήθηκε ακόμα και ένα σουβλάκι, ως τελευταία επιθυμία, στο δεύτερο ανήλικο θύμα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή ο 14χρονος ασθενής του, ζήτησε να φάει ένα σουβλάκι. Οταν οι γονείς του παιδιού επικοινώνησαν με τον 47χρονο, εκείνος υποτίθεται ότι εξέτασε το «πρόγραμμα διατροφής του ασθενούς» και απάντησε αρνητικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...