Η Εϊμι Γουάινχαουζ φωτογραφημένη στην αρχή της καριέρας της από τον Ραμ Σέρτζιλ | Ram Shergill/National Portrait Gallery/ Instagram
Επικαιρότητα

Οταν η Γουάινχαουζ ήταν ακόμα η Εϊμι

Φωτογραφημένη από τον ευφυή φακό του Βρετανού Ραμ Σέρτζιλ, όταν ακόμη δεν είχε αναδειχθεί σε απόλυτη σταρ της μουσικής σκηνής, η τραγουδίστρια - φαινόμενο που πέθανε στα 27 της, επιστρέφει μέσα από τα εντυπωσιακά πορτρέτα της στη National Portrait Gallery του Λονδίνου
Protagon Team

«Η Εϊμι ήταν ισχυρογνώμων. Ηξερε τι ήθελε. Μία πραγματική καλλιτέχνις. Οταν τη συνάντησα για πρώτη φορά, αυτή η τόσο ζωηρή προσωπικότητα με έκανε αμέσως να σκεφτώ πως αυτό το κορίτσι μια μέρα θα γίνει σπουδαίο, σαν τον Ελβις»: με αυτά τα λόγια περιγράφει ο βρετανός φωτογράφος Ραμ Σέρτζιλ την εμπειρία του με την Εϊμι Γουάινχαουζ, την ερμηνεύτρια – φαινόμενο, που μπορεί να έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2011, σε ηλικία μόλις 27 ετών, αλλά η μουσική και ο μύθος της, θα μείνουν για πάντα. Η πρόβλεψη του Σέρτζιλ επαληθεύτηκε.

Η υπέροχη σειρά πορτρέτων που προέκυψε από την πρώτη τους γνωριμία, όταν ακόμη η Εϊμι δεν ήταν η Γουάινχαουζ, φιλοξενείται ως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2019 στη National Portrait Gallery του Λονδίνου.

Ram Shergill/National Portrait Gallery

Φωτογραφημένη το 2004, προτού ακόμη γίνει παγκοσμίως διάσημη και σαρώσει τα πάντα με την εξωπραγματική φωνή και τις βιωματικές συνθέσεις της, η Εϊμι βγάζει σε αυτές τις λήψεις την εικόνα ενός όμορφου και φρέσκου κοριτσιού, που έχει όλη τη ζωή μπροστά του και πολλά πράγματα να δώσει.

Οπως αναφέρουν και πολλά ξένα δημοσιεύματα, το να βλέπεις την Γουάινχαουζ χωρίς το έντονο eye-liner και το χαρακτηριστικό φουσκωτό μαλλί που ισοδυναμούσε με την εμφάνιση – μεταμφίεσή της, είναι ένα ταξίδι σε ένα πιο νοσταλγικό παρελθόν.

Προτού οι σκοτεινοί δαίμονές της, αλλά και ο επικίνδυνος περίγυρός της, βλάψουν θανάσιμα ένα τέτοιο αστέρι, προτού καν προλάβει να μας χαρίσει όλη τη λάμψη του.