344
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης τη στιγμή της ορκωμοσίας του | INTIMEnews

Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 12:30
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης τη στιγμή της ορκωμοσίας του
|INTIMEnews

Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 12:30

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ορκίσητκε το πρωί της Πέμπτης, με θρησκευτικό όρκο, ο Αντώνης Ρουπακιώτης ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Ρουπακιώτης έχει διατελέσει στο παρελθόν υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς επίσης πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία κολούθησε η καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών με τον απερχόμενο υπουργό Αλέξη Χαρίτση να υποδέχεται τον νέο υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών.

Κατά τη σύντομη ομιλία του στην τελετή, ο κ. Ρουπακιώτης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι, όπως οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές «κατά γενική ομολογία διεξήχθησαν άψογα», έτσι και οι προσεχείς εθνικές εκλογές «θα διεξαχθούν στην εντέλεια».

«Το πρώτιστο και το μέγιστο», όμως, υπογράμμισε, «είναι όλοι οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες διότι, όπως εξήγησε, «στο νέο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από τον Αύγουστο που 2018 έως σήμερα δοκιμάζονται κόμματα και προγράμματα και καλούνται όλοι να τα κρίνουν και να αποφασίσουν».

«Γιατί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δικαιολογημένες ενστάσεις ή και ενδεχομένως και υπερβολές ως προς την ποιότητα λειτουργίας του δημοκρατικού μας συστήματος, ας το αντιληφθούμε ότι αυτό είναι και οφείλουμε να το βελτιώσουμε και να το υπερασπιστούμε», σημείωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών κλείνοντας την ομιλία του.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτσης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους του υπουργείου για τη συνεργασία που είχαν από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου έως σήμερα.

Καλωσορίζοντας τον κ. Ρουπακιώτη έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία και ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης απ’ όλο το πολιτικό φάσμα».

Στον απολογισμό της θητείας του στάθηκε κυρίως στη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πόρους και στελεχικό προσωπικό, στις θεσμικές παρεμβάσεις και στην επιτυχημένη διεξαγωγή των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...