196
Ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος σε κοινή εμφάνισή τους σε πάρτι μετά την απονομή των βραβείων Οσκαρ το 2018 | REUTERS/Danny Moloshok -/File Photo

Οριστικοποιήθηκε το (πανάκριβο) διαζύγιο του Τζεφ και της Μακένζι Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2019, 10:17
Ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος σε κοινή εμφάνισή τους σε πάρτι μετά την απονομή των βραβείων Οσκαρ το 2018
|REUTERS/Danny Moloshok -/File Photo

Οριστικοποιήθηκε το (πανάκριβο) διαζύγιο του Τζεφ και της Μακένζι Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2019, 10:17

Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος από τη σύζυγό του Μακένζι Μπέζος, έπειτα από 26 χρόνια γάμου, οριστικοποιήθηκε χθες Παρασκευή από δικαστή της περιοχής του Σιάτλ.

Από μία ενδιαφέρουσα σύμπτωση, χθες η Amazon συμπλήρωσε 25 χρόνια παρουσίας. Ιδρύθηκε στις 5 Ιουλίου 1994 σαν μια μικρομεσαία επιχείρηση που πολύ γρήγορα άλλαξε δραματικά το τοπίο των δικτυακών αγορών.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος προκειμένου η Μακένζι Μπέζος να λάβει μετοχές της Amazon αξίας 38,3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανέφερε σε ενημερωτικό δελτίο της προς το χρηματιστήριο ότι 19,7 εκατ. μετοχές -ή ποσοστό 4%- θα περάσουν στο όνομα της Μπέζος μετά την έγκριση του διαζυγίου από το δικαστήριο.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο μέσω κοινής ανάρτησης στο Twitter ότι σκοπεύει να χωρίσει. Ο Τζεφ Μπέζος διατηρεί στην εταιρεία ποσοστό 12% (αξίας 114,8 δισ. δολαρίων) και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο,.

Τον Μάιο, η Μακένζι δεσμεύτηκε να δώσει τη μισή από την περιουσία της σε φιλανθρωπίες, μπαίνοντας στο κλαμπ του «Giving Pledge», του φιλανθρωπικού οργανισμού που δημιούργησαν ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς το 2010.

Το ζευγάρι έχει τρεις γιους ενώ έχει υιοθετήσει και ένα κορίτσι από την Κίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...