246
Ο Κορυδαλλός θα παραμείνει ανάμνηση για τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια αρχιτρομοκράτη της «17Ν» | ΙΝΤΙΜΕnews

Οριστικό «όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα Κουφοντίνα να μην πάει Δομοκό

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 15:41
Ο Κορυδαλλός θα παραμείνει ανάμνηση για τον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια αρχιτρομοκράτη της «17Ν»
|ΙΝΤΙΜΕnews

Οριστικό «όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα Κουφοντίνα να μην πάει Δομοκό

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 15:41

Απερρίφθη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για την ακύρωση της απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, όπως και άλλες διοικητικές πράξεις, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» απερρίφθη ως απαράδεκτη, ελλείψει δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο με την υπ΄ αριθμ. 582/2021 απόφασή της, αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και την νομοθεσία και αφού έλαβε υπόψή της τη νομολογία του δικαστηρίου, έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες με την κρινόμενη αίτηση πράξεις και παράλειψη εκφεύγουν της δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το λόγο δε αυτόν η εν λόγω αίτηση απερρίφθη ως απαράδεκτη και αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Ακόμη, όπως σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «κατά την ειδικότερη έννοια του άρθρου 96 παρ. 1 του Συντάγματος, τα ποινικά δικαστήρια, στη δικαιοδοσία των οποίων ανήκει η τιμωρία των εγκλημάτων και η λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι, είναι αρμόδια για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων τόσο κατά το στάδιο της προδικασίας και της κύριας ενώπιόν τους διαδικασίας, όσο και κατά το στάδιο της εκτέλεσης των ποινικών αποφάσεων και της έκτισης των ποινών που επιβάλλονται με αυτές, κατά το οποίο ολοκληρώνεται η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης από την άποψη της πραγματοποίησης της ποινικής αξίωσης της πολιτείας, καθώς και από την άποψη της ειδικής πρόληψης των εγκλημάτων στο πρόσωπο του καταδίκου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News