155
Ο γιατρός Φαίδωνας Βόβολης κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό | Aris Oikonomou /SOOC

Αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του αντιεμβολιαστή γιατρού Φαίδωνα Βόβολη

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 21 Οκτωβρίου 2021, 19:01
Ο γιατρός Φαίδωνας Βόβολης κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό
|Aris Oikonomou /SOOC

Αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του αντιεμβολιαστή γιατρού Φαίδωνα Βόβολη

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 21 Οκτωβρίου 2021, 19:01

Διεγράφη, τελικά, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ο Φαίδων Βόβολης, ο γιατρός που είχε πρωτοστατήσει σε πολλές συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών, ενώ σε δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για «πειραματικά εμβόλια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ έλαβε την απόφαση χθες, Τετάρτη, σε μία συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την περίπτωση του κ. Βόβολη. Μάλιστα, ο ΠΙΣ ακολούθησε διαδικασία-εξπρές, καθώς πρόκειται για σημαντικό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία.

Μετά την απόφαση του ΠΙΣ, και για έξι μήνες, ο κ. Βόβολης δεν θα μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του γιατρού.

Πρόκειται για τον πρώτο γιατρό στη χώρα μας ο οποίος παραπέμπεται από ιατρικό σύλλογο στον ΠΙΣ για αφαίρεση της άδειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, το πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κάλεσε τον κ. Βόβολη, προκειμένου να εισηγηθεί στον ΠΙΣ την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, επειδή από τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...