507
Ο μεταμορφωμένος (τουλάχιστον εξωτερικά) Πάνος Καμμένος καταδικάστηκε τελεσίδικα για προτροπή σε τέλεση αδικήματος | INTIMEnews

Οριστική καταδίκη Καμμένου για το «λιντσάρετε τον Πάχτα»

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 11:01
Ο μεταμορφωμένος (τουλάχιστον εξωτερικά) Πάνος Καμμένος καταδικάστηκε τελεσίδικα για προτροπή σε τέλεση αδικήματος
|INTIMEnews

Οριστική καταδίκη Καμμένου για το «λιντσάρετε τον Πάχτα»

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2019, 11:01

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και συγκυβερνήτης της χώρας, Πάνος Καμμένος, καταδικάστηκε τελεσίδικα για το «λιντσάρετε τον Πάχτα» που είχε πει το 2013 για τον τότε δήμαρχο Αριστοτέλη, μιλώντας σε κατοίκους σε Χαλκιδικής.

Ο Πάνος Καμμένος αυποπαρουσιαζόταν τότε ως αλληλέγγυος στους κατοίκους που αντιδρούσαν για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές και σε συνομιλία του μαζί τους είπε την περίφημη φράση «λιντσάρετε τον Πάχτα. Πρέπει να μη μπορεί να κυκλοφορήσει. Εγώ μαζί σας» που μετέπειτα προσπάθησε να ανασκευάσει, εξηγήσει, διευκρινίσει κτλ…

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος και με την υπ’ αριθμόν  4916/2017 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά απερρίφθη και η έφεσή του. Ετσι, ο κ. Καμμένος καταδικάστηκε τελεσίδικα στην καταβολή χρηματικής ικανοποίησης στον κ. Πάχτα λόγω ηθικής βλάβης

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αναφορά του κ. Καμμένου «και μάλιστα με ενδυνάμωση της φωνής του με τη χρήση της περιέχουσας έντονη νοηματική βαρύτητα και συναισθηματική φόρτιση φράσης “λιντσάρετέ τον”, που συνοδευόταν από την προτροπή “πρέπει να μην μπορεί να κυκλοφορήσει”, με την παράλληλη γνωστοποίηση της εκ μέρους του ψυχικής συμπαράστασης και πολιτικής κάλυψης στις ανωτέρω ενέργειες, εκφεύγει του ορθού πολιτικού λόγου και της διάθεσης συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής, που καλόπιστα ή μη, εξέφραζαν τις ανησυχίες τους και την αντίθεσή τους στις εξορυκτικές εργασίες χρυσού».

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, ο κ. Καμμένος «προέτρεψε όχι μόνο εκείνους προς τους οποίους απευθυνόταν, αλλά και αόριστο αριθμό ατόμων που είτε βρίσκονταν πλησίον του και γίνονταν κοινωνοί της δήλωσής του, είτε παρακολουθούσαν τη δήλωσή του μέσω των ειδησιογραφικών εκπομπών, να διαπράξουν σε βάρος του ενάγοντος κακούργημα ή πλημμέλημα».

Πάχτας: Η πιο απεχθής έκφραση ενός αρρωστημένου πολιτικού λαϊκισμού

Σε δήλωσή του Χρήστος Πάχτας υπογράμμισε πως «η  προτροπή για λιντσάρισμα ενός ανθρώπου αποτελεί την πιο απεχθή έκφραση ενός αρρωστημένου πολιτικού λαϊκισμού» και κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «με εξαιρετικά απάνθρωπο τρόπο παρακίνησε το πλήθος να προχωρήσει ουσιαστικά και στη φυσική εξόντωση του τότε εκλεγμένου δημάρχου».

«Δεν νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από το διάλογο», τόνισε ο κ. Πάχτας,  για να συμπληρώσει ότι «η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων και τεράστιο ηθικό και πολιτικό ατόπημα».

«Αυτές οι συμπεριφορές», κατέληξε, «θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε».

Στον Αρειο Πάγο ο Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος ωστόσο επιμένει και με βάση την απόφασή του ποινικού δικαστήριου (εδώ), προσφεύγει στον Αρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα όπως υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, «ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος απαλλάχθηκε ομόφωνα, τελεσίδικα και αμετάκλητα από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τα ψευδή αδικήματα που προσπάθησε να του προσάψει ο κ. Πάχτας».

«Ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη», όμως, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «προσέφυγε περιέργως στα αστικά δικαστήρια του Πειραιά, ενώ το αναμενόμενο θα ήταν να προσφύγει σε αυτά της Θεσσαλονίκης. Πέτυχε έτσι σκανδαλωδώς την έκδοση μιας απόφασης η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αμετάκλητες παραδοχές του ποινικού δικαστηρίου το οποίο τον απάλλαξε αμετάκλητα και πανηγυρικά.
Γι’ αυτή την απόφαση ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσφεύγει ήδη στον Αρειο Πάγο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...