527
Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους φέρεται εξοργισμένη από όσα ισχυρίζεται στο υπόμνημά του ο Πέτρος Φιλιππίδης | YouTube/ΕΡΤ

Οργισμένη η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους από τον ισχυρισμό Φιλιππίδη ότι ήταν ζευγάρι

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 11:45
Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους φέρεται εξοργισμένη από όσα ισχυρίζεται στο υπόμνημά του ο Πέτρος Φιλιππίδης
|YouTube/ΕΡΤ

Οργισμένη η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους από τον ισχυρισμό Φιλιππίδη ότι ήταν ζευγάρι

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 11:45

Την υπερασπιστική γραμμή που επιστράτευσε ο Πέτρος Φιλιππίδης –ο οποίος ως γνωστόν διώκεται για βιασμό και απόπειρα βιασμού– απέκρουσε οργισμένη η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η ηθοποιός που πρώτη τον κατήγγειλε επωνύμως, μαζί με άλλες δύο συναδέλφους της, απορρίπτοντας τα περί «σχέσης» που επικαλέστηκε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Η ηθοποιός φέρεται να είναι έξαλλη με τον ισχυρισμό του Πέτρου Φιλιππίδη ότι είχαν ερωτική σχέση (και μάλιστα γνωστή στη σύζυγό του) και ότι όλα έγιναν με τη συγκατάθεσή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, η ηθοποιός φέρεται εξοργισμένη με όσα αναφέρει στην απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης και δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά εναντίον του.

«Η γνωριμία μου με την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000», περιγράφει στο απολογητικό του υπόμνημα ο ηθοποιός και συνεχίζει με τον ισχυρισμό περί ερωτικής σχέσης:

«Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη και ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση “Οι Ηλίθιοι” στο θέατρο Βρετάνια, τη σεζόν 2000-2001, είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες.

»Συνευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών. Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά τη διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση.

»Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά».

Με ανάρτησή του στα social media, o σκηνοθέτης (γνωστός και από τη σειρά «Αγριες Μέλισσες») Σπύρος Μιχαλόπουλος πήρε θέση στο όλο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μιλώντας για το ήθος και την αξιοπρέπεια της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και βάλλοντας κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά και της Βάνας Μπάρμπα, που τον υποστήριξε δημοσίως λέγοντας «κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη».

«Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν χρειάζεται να αποδείξει το ήθος της και την αξιοπρέπειά της. Αλλοι πρέπει να το κάνουν. Οσοι έχουμε δουλέψει μαζί της ξέρουμε. Πετράκο, έχεις χάσει την μπάλα, σου έμεινε μόνο η Μπάρμπα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

 «Στην εγκληματολογική Ψυχολογία, αναγνωρίζουμε τον πιθανό ένοχο από μια σειρά σκέψεων και συνειρμών. Συνήθως από τις τακτικές άμυνάς του. Οταν δηλαδή χρησιμοποιεί σαν άμυνα ένα σκεπτικό που σκοπό έχει τη “δολοφονία” του χαρακτήρα του θύματος. Ακούμε λοιπόν φράσεις όπως “ήταν προκλητικό το ντύσιμο”, “ήταν προκλητική η συμπεριφορά της, τι να έκανα, άνδρας είμαι”, “τα ‘θελε και τα έπαθε” ή “με ήθελε πολύ και επειδή δεν ακολούθησα με εκδικείται”. Τότε αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης του ή την ενοχή του.

»Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος επέλεξε έναν τέτοιον δρόμο, από απελπισία, από ανάγκη αθώωσης ή από ανάγκη επιβίωσης. Σε ένα γεγονός που καθ’ όλα είναι εις βάρος του. Η υπερασπιστική γραμμή του είναι λάθος και μάλιστα αναφέρεται σε γεγονός που δεν κατηγορείται λόγω παραγραφής. Κλίμα δημιουργεί με βάση τη ματαιοδοξία του. Και ένα απλός νομικός απόφοιτος θα το καταλάβει αμέσως το σφάλμα. Η αυτογνωσία έχει πάει περίπατο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η δυστυχία τού να είσαι αναιδής στον εαυτό σου», αναφέρει ο σκηνοθέτης σε δεύτερη ανάρτησή του για την υπόθεση Φιλιππίδη, χωρίς να τον κατονομάζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...