218
Δορυφορική φωτογραφία του Στενού της Ταϊβάν | Gallo Images / Orbital Horizon/Copernicus Sentinel Data / Getty

Οργή της Κίνας εναντίον ΗΠΑ και Καναδά για τα πολεμικά πλοία στο Στενό της Ταϊβάν

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 17:56
Δορυφορική φωτογραφία του Στενού της Ταϊβάν
|Gallo Images / Orbital Horizon/Copernicus Sentinel Data / Getty

Οργή της Κίνας εναντίον ΗΠΑ και Καναδά για τα πολεμικά πλοία στο Στενό της Ταϊβάν

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 17:56

Το πρώτο τετραήμερο του Οκτωβρίου, η Κίνα έστειλε 150 πολεμικά αεροσκάφη της πάνω από το Στενό της Ταϊβάν, σε μία περίοδο κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Πεκίνου και της Ταϊπέι.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, Αμερικανοί και Καναδοί έστειλαν στην ίδια περιοχή δύο πολεμικά πλοία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, που ανακοίνωσαν ότι «τέτοιες ενέργειες διαταράσσουν σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούσαν την πορεία των πλοίων «διατηρώντας ετοιμότητα» σε όλη την πορεία της διέλευσής τους, όπως ανέφερε ανακοίνωση της Διοίκησης Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

«Το αντιτορπιλικό κατευθυνομένων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke, USS Dewey (DDG 105) πραγματοποίησε διέλευση σε συνεργασία με τη φρεγάτα του Βασιλικού Καναδικού Ναυτικού (RCN) κλάσης Halifax, HMCS Winnipeg στις 14-15 Οκτωβρίου 2021», ανέφεραν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

«Η διέλευση των δύο πολεμικών πλοίων από το Στενό της Ταϊβάν αποδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ και των συμμάχων και συνεργατών μας, σε μία ελεύθερη και ανοικτή περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το USS Dewey ανεφοδιάζεται εν πλω – U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Michele Fink/Handout via REUTERS

Αμερικανικά πολεμικά σκάφη επιχειρούν σχεδόν μηνιαίες διελεύσεις στο Στενό της Ταϊβάν, εξοργίζοντας το Πεκίνο, που κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προκαλούν τεχνητή ένταση στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...