547
Ο Στιβ Κερ, φανερά συγχυσμένος, απευθύνεται στους γερουσιαστές, στη συνέντευξη Τύπου | YouTube/ Golden State Warriors

Η οργή του Στιβ Κερ για τους γερουσιαστές που στηρίζουν την οπλοκατοχή

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 09:32
Ο Στιβ Κερ, φανερά συγχυσμένος, απευθύνεται στους γερουσιαστές, στη συνέντευξη Τύπου
|YouTube/ Golden State Warriors

Η οργή του Στιβ Κερ για τους γερουσιαστές που στηρίζουν την οπλοκατοχή

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 09:32

Η συνέντευξη Τύπου του Στιβ Κερ, του προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να έχει θέμα το παιχνίδι με τους Ντάλας Μάβερικς, στους τελικούς της Δύσης του NBA.

Ομως, κάθε άλλο παρά «κανονικές» ήταν οι συνθήκες, μιας που λίγη ώρα νωρίτερα, ένας 18χρονος ένοπλος είχε σκοτώσει 19 παιδιά κάτω των 10 ετών και τη δασκάλα τους, στο Ουβάλντε του Τέξας.

Ο Κέρι, φανερά συγχυσμένος, συγκινημένος και οργισμένος, αρνήθηκε να απαντήσει ερωτήσεις για το μπάσκετ και μίλησε με πάθος εναντίον των αμερικανών γερουσιαστών, που αρνούνται εδώ και δύο χρόνια να περάσουν έναν νόμο που υποχρεώνει τις αρχές να πραγματοποιούν διεξοδικό έλεγχο του ιστορικού όσων ζητούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κερ:

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για το μπάσκετ. Τίποτα δεν συνέβη με την ομάδα μας τις τελευταίες έξι ώρες. Θα ξεκινήσουμε με τον ίδιο τρόπο απόψε. Οποιαδήποτε ερώτηση για το μπάσκετ δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που φύγαμε από το γυμναστήριο, 14 παιδιά (ο τελικός απολογισμός είναι 19 παιδιά και μία δασκάλα) σκοτώθηκαν 400 μίλια από εδώ. Και ένας δάσκαλος. Τις τελευταίες 10 μέρες, σκοτώθηκαν ηλικιωμένοι μαύροι σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο, δολοφονήθηκαν Ασιάτες σε εκκλησία στη νότια Καλιφόρνια. Τώρα έχουμε παιδιά που σκοτώνονται στο σχολείο. Πότε θα κάνουμε κάτι; Είμαι κουρασμένος. Εχω κουραστεί να σηκώνομαι εδώ και να εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις κατεστραμμένες οικογένειες εκεί έξω. Είμαι τόσο κουρασμένος. Με συγχωρείτε. Συγγνώμη. Συγγνώμη. Εχω κουραστεί από τα λεπτά σιωπής. Αρκετά! Αρκετά! 

Υπάρχουν 50 γερουσιαστές αυτή τη στιγμή που αρνούνται να ψηφίσουν το HR8, έναν κανόνα για τον έλεγχο του ιστορικού (των επίδοξων αγοραστών όπλων) που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε πριν από μερικά χρόνια. Σκονίζεται εδώ και δύο χρόνια. Και υπάρχει λόγος που δεν το ψηφίζουν: για να διατηρήσουν την εξουσία. Σας ρωτώ λοιπόν, Μιτς Μακόνελ, ρωτώ όλους εσάς τους γερουσιαστές που αρνείστε να κάνετε κάτι για τη βία και τους πυροβολισμούς στα σχολεία και τα σούπερ μάρκετ. Σας ρωτώ: Θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τη ζωή των παιδιών μας και των ηλικιωμένων και των εκκλησιαζομένων μας; Γιατί έτσι φαίνεται. Αυτό κάνουμε κάθε εβδομάδα. 

Γι’ αυτό έχω βαρεθεί. Βαρέθηκα. Θα παίξουμε το παιχνίδι απόψε. Αλλά θέλω κάθε άνθρωπο εδώ, κάθε άτομο που το ακούει αυτό, να σκεφτεί το δικό του παιδί ή εγγόνι, μητέρα ή πατέρα, αδελφή, αδελφό. Πώς θα νιώθατε αν σας συνέβαινε αυτό σήμερα; Δεν μπορούμε να μένουμε ακίνητοι απέναντι σε αυτό. Δεν μπορούμε να καθόμαστε εδώ και απλώς να διαβάζουμε για αυτό και να λέμε: «Ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή… ναι, Πάμε Dubs. Ελάτε, Mavs, πάμε». Αυτό θα κάνουμε. Θα πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι μπάσκετ…

Και 50 γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον θα μας κρατούν ομήρους. Συνειδητοποιείτε ότι το 90% των Αμερικανών, ανεξαρτήτως κόμματος, θέλουν ελέγχους ιστορικού – καθολικούς ελέγχους ιστορικού; Το 90% από εμάς. Μας κρατούν ομήρους 50 γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι αρνούνται να το θέσουν καν σε ψηφοφορία, παρά το τι θέλουμε εμείς, ο αμερικανικός λαός. Δεν θα το ψηφίσουν επειδή θέλουν να κρατήσουν τη δική τους εξουσία. Είναι αξιολύπητο! Αρκετά!».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του, Μάλκολμ Κερ, σκοτώθηκε από ενόπλους το 1984, ενώ υπηρετούσε ως πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού. Ο προπονητής των Γουόριορς έχει μιλήσει επανειλημμένα, τα τελευταία χρόνια, για αντίστοιχα περιστατικά με όπλα, κάνοντας έκκληση στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να προβούν σε ουσιαστικές αλλαγές στους νόμους των ΗΠΑ για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...