809
O φασισμός των λίγων έδιωξε τους εκατοντάδες που πήγαν να παρακολουθήσουν μια σημαντική ταινία έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο | ΑΟΑFF 2018/ Ioannis Stefanidis

Οργή Καμίνη για τους μπαχαλάκηδες και τα απομεινάρια μιας νύχτας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 17:06
O φασισμός των λίγων έδιωξε τους εκατοντάδες που πήγαν να παρακολουθήσουν μια σημαντική ταινία έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο
|ΑΟΑFF 2018/ Ioannis Stefanidis

Οργή Καμίνη για τους μπαχαλάκηδες και τα απομεινάρια μιας νύχτας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2018, 17:06

Τα τελευταία -δυστυχώς όχι πρωτοφανή- επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστές ομάδες ταραξιών που επιβάλλουν (και θεωρούν αυτονόητο να το κάνουν) αυθαίρετα τον δικό τους νόμο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνη για την αποθράσυνση των εν λόγω ομάδων την κυβέρνηση.

Η αρχή έγινε με τη βίαιη διακοπή μουσικής εκδήλωσης στο Λόφο του Στρέφη όπου οι αυτόκλητοι τοποτηρητές έδιωξαν τα παιδιά που την παρακολουθούσαν, χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητο τον δήμο και τις εκδηλώσεις του στην περιοχή. Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου, προ ημερών, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και λήστεψε θαμώνες εστιατορίου χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, και όπου επίσης ανενόχλητοι, τρεις Αλγερινοί επιχείρησαν να βιάσουν -αφού λήστεψαν- δύο νεαρές φοιτήτριες πριν από μερικούς μήνες.

Κοινό χαρακτηριστικό στα παραπάνω επεισόδια, η παντελής απουσία της Αστυνομίας που δεν τολμά να εμφανιστεί στην ευρύτερη περιοχή μόνο και μόνο λόγω των απειλών που εκτοξεύουν οι αυτοανακηρυχθέντες «ηγεμόνες» της.

Σε ένα ακόμα θλιβερό επεισόδιο, ταραξίες με ορμητήριο το Πολυτεχνείο διέκοψαν βιαίως την περασμένη Τετάρτη θερινή κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την οποία παρακολουθούσαν εκατοντάδες θεατές (φωτ. κάτω).

thumbnail_DSC_5762

AOAFF8_The_remains_of_the_day

AOAFF8_The_remains_of_the_day2

Ενώ η προβολή της ταινίας ήταν σε εξέλιξη, στις 23.45, ακούστηκαν ήχοι εκρήξεων και φωνές προερχόμενες από την οδό Τοσίτσα και ακολούθησε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα οι 900 και πλέον θεατές (στη φωτογραφία επάνω) να τραπούν σε άτακτη φυγή.

Στη σχετική ανακοίνωση των συνδιοργανωτών αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:

Είναι θλιβερό να πλήττονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από τέτοια συμβάντα και να τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία των κατοίκων της πόλης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια ανοιχτή κινηματογραφική προβολή σε ένα από το πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας.

Ελπίζουμε όλοι οι θεατές να επέστρεψαν με ασφάλεια στο σπίτι τους.

thumbnail_DSC_5826
*Το 8th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Δριμύ κατηγορώ από τον Γιώργο Καμίνη

«Θα μπορούσε να είναι πολιτική υποκρισία. Θα μπορούσε να είναι αδιαφορία, ίσως και ανικανότητα. Δεν χωράει πια, όμως, καμία αμφιβολία ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή. Η κυβέρνηση παραδίδει την Αθήνα σε θλιβερές μειοψηφίες, που επιδιώκουν να γίνουν κράτος εν κράτει, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας», κατήγγειλε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, καυτηριάζοντας την ανεπίτρεπτη απραξία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μπροστά στα θλιβερά αυτά επεισόδια.

«Το δικαίωμα του πολίτη να ζει, να ψυχαγωγείται και να δημιουργεί στην πόλη του, επιχειρούν να το ελέγξουν θιασώτες της βίας, οι οποίοι ενθαρρύνονται από την απραξία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική ηγεσία του οποίου χαίρει μιας παροιμιώδους ανοχής εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης στη σχετική δήλωσή του και απαριθμεί τα γεγονότα των τελευταίων 24ωρων που μαρτυρούν την ανεξέλεγκτη δράση των πάσης φύσεως ταραχοποιών στοιχείων στο κέντρο:

  1. Μουσική εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, που παρακολουθούσαν και παιδιά, το βράδυ της Τετάρτης στο Λόφο του Στρέφη γίνεται στόχος «διαμαρτυρομένων» που βρίζοντας και καταστρέφοντας τον τεχνικό εξοπλισμό, διώχνουν τον κόσμο και απειλούν να μην ξαναπατήσει ο δήμος στην περιοχή. Η Αστυνομία; Αντί να φροντίσει, ως όφειλε, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδήλωσης, προτρέπει τους πολίτες να αποχωρήσουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα!
  2. Οι μειοψηφίες της βίας δεν αγαπούν ούτε τον κινηματογράφο. Την Τετάρτη το βράδυ, μετά το καθιερωμένο πάρτι με τις βόμβες μολότωφ στην Τοσίτσα και με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, σπεύδουν να διαλύσουν και την υπαίθρια κινηματογραφική προβολή μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τι και αν οι θεατές ήταν περίπου 1.000; Οι 20 – 30 επιβεβαίωσαν την επικυριαρχία τους στην περιοχή με την αστυνομία, βεβαίως – κατ’ επιλογήν – απούσα.
  3. Η κυβέρνηση δεν ακουμπά τις καταλήψεις. Τρανταχτό παράδειγμα, το σχολείο στον πεζόδρομο της οδού Πρασσά. Ο εκφυλισμός της κατάληψης και η εξέλιξή της σε εστία εγκληματικότητας, καθώς και οι δραματικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, δεν απασχολούν την κυβέρνηση. Ο Δήμος και η Ύπατη Αρμοστεία έχουν έτοιμο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκκένωσης και στέγασης των προσφύγων υπό κανονικές συνθήκες, αλλά χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης  αυτό μένει στα χαρτιά. Τώρα πια, επικαλούμενη ανθρωπιστική παρέμβαση, σε μία απάνθρωπη κατάσταση που η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία της, δίνει εντολή την Πέμπτη στην ΕΥΔΑΠ να αποκατασταθεί η σύνδεση του νερού, συντηρώντας έτσι – κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα – το μεγάλο πρόβλημα.

Παρ’ όλο που -όπως σημειώνει- η νομιμοποίηση της βίας και της επιβολής των ελάχιστων στους πολλούς δεν φαίνεται να ενοχλεί την κυβέρνηση, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας ξεκαθαρίζει ότι οι δράσεις σε κάθε γωνιά της πόλης θα συνεχιστούν.

«Τον φασισμό των ολίγων μπορεί να τον ανέχεται η κυβέρνηση, εμείς όμως όχι!» είναι το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση ο Γιώργος Καμίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...