220
Τα τέσσερα από τα έξι σκυλιά του πειράματος | Πανεπιστήμιο Γκέτεμποργκ

Οργή για τα έξι Λαμπραντόρ που θα θανατωθούν μετά το τέλος πειράματος στη Σουηδία

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 21:23
Τα τέσσερα από τα έξι σκυλιά του πειράματος
|Πανεπιστήμιο Γκέτεμποργκ

Οργή για τα έξι Λαμπραντόρ που θα θανατωθούν μετά το τέλος πειράματος στη Σουηδία

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 21:23

Πάνω από 80.000 άνθρωποι στη Σουηδία έχουν κινητοποιηθεί κι έχουν υπογράψει σε σχετικό αίτημα (petition) προκειμένου έξι λαμπραντόρ, οι Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus και Zuri, να μην θανατωθούν στο τέλος του πειράματος που διεξάγει το πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ.

Οι ηλικίας δυο ετών σκύλοι θα θανατωθούν μετά το τέλος της μελέτης που πραγματοποιείται στο πανεπιστήμιο της Σουηδίας, ώστε οι επιστήμονες να συνεχίσουν τους ελέγχους σχετικά με το πώς τα εμφυτεύματα αλλάζουν τα οστά και τους ιστούς.

Στο πλαίσιο του πειράματος, σε καθένα από τα έξι μαύρα λαμπραντόρ αφαιρέθηκε περισσότερο από το 1/3 της οδοντοστοιχίας του και αντικαταστάθηκε από εμφυτεύματα.

Ο λόγος που επιλέχθηκαν σκύλοι για το πείραμα είναι λόγω της ομοιότητας που εμφανίζει το σάλιο τους και τα στοματικά βακτήρια με εκείνα των ανθρώπων.

Η σουηδική εφημερίδα Local ανέφερε πως ο Γκόραν Λάντμπεργκ επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου, δήλωσε σχετικά: «Όπως το βλέπουμε, τα πειράματα σε ζώα εξακολουθούν να χρειάζονται σε κάποια είδη έρευνας για να βρεθούν καινούργια φάρμακα και θεραπευτικές μέθοδοι».

Η φιλοζωική οργάνωση Djurrättsalliansen προσπαθεί εδώ και καιρό να εμποδίσει την θανάτωση των σκύλων διοργανώνοντας και το σχετικό petition που ήδη έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας στην σκανδιναβική χώρα καθώς η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστια κατακραυγή στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Το πανεπιστήμιο είπε ότι έχει λάβει σχετική έγκριση, σημειώνοντας πως η έρευνα διεξάγεται από μια άκρως καταρτισμένη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων και κτηνιάτρων.