353
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παλαιότερη φωτογραφία με τους συνοριοφύλακες στον Εβρο | INTIMEnews

Οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων στον Εβρο καταγγέλλει ο Θεοδωρικάκος: 1.500 πήγαν να περάσουν την Πέμπτη τα σύνορα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 10:46
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε παλαιότερη φωτογραφία με τους συνοριοφύλακες στον Εβρο
|INTIMEnews

Οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων στον Εβρο καταγγέλλει ο Θεοδωρικάκος: 1.500 πήγαν να περάσουν την Πέμπτη τα σύνορα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 10:46

Οργανωμένο σχέδιο προώθησης παράνομων μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι μόνο την Πέμπτη επιχειρήσαν να περάσουν στον Εβρο –χωρίς επιτυχία– 1.500 παράνομοι μετανάστες.

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τούς φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο ούτε ανοργάνωτο αυτό», παρατήρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η κατάσταση επί του παρόντος δεν θυμίζει σε ένταση και έκταση ό,τι είχε συμβεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 στον Εβρο, ωστόσο όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι ελληνικές αρχές είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα: «Παρακολουθούμε –είπε– στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη με τον βούλγαρο ομόλογό του στον Εβρο, με τον οποίο συμφώνησαν Αθήνα και Σόφια να ενώσουν, να συντονίσουν και να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Οπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο βούλγαρος υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον φράχτη στον Εβρο, με τη χώρα του να εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη τον δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.

«Δυστυχώς, όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια οργανωμένη επιχείρηση εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων, παράνομων μεταναστών, η οποία εξελίσσεται και στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη συνεχή και πάνω από όλα αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων;

«Εμείς συνεχίζουμε, ενισχύουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τη φύλαξη των συνόρων μας με όλους τους δυνατούς τρόπους. Προχωράμε στην κατασκευή του φράχτη κατά μήκος όλου του ποταμού Εβρου. Αυξάνουμε τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης. Συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συνεργαζόμαστε με τους γείτονές μας πάντοτε με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου. Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Και –πάνω από όλα– οι Ελληνες ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, όπως το έχουμε κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, με τη στήριξη και τη συνεργασία και των Βουλγάρων φίλων μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...