254
Μια σέλφι του Τζόνστον στα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, ανυποψίαστος για το ότι η χώρα έμπαινε σε ολική καραντίνα | James Johnston/The Guardian

Ορειβάτης στη Νέα Ζηλανδία κατέβηκε από τα βουνά και βρήκε μια… έρημη χώρα

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 11:44
Μια σέλφι του Τζόνστον στα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, ανυποψίαστος για το ότι η χώρα έμπαινε σε ολική καραντίνα
|James Johnston/The Guardian

Ορειβάτης στη Νέα Ζηλανδία κατέβηκε από τα βουνά και βρήκε μια… έρημη χώρα

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 11:44

Μια άλλη χώρα αντίκρισε ο Τζέιμς Τζόνστον, έπειτα από την πεζοπορία του σε δημοφιλές όσο και πολυσύχναστο (υπό άλλες συνθήκες) μονοπάτι στη Νέα Ζηλανδία.

Ο 27χρονος Βρετανός κατάφερε μετά από αρκετή αναμονή να εξασφαλίσει την άδεια να διασχίσει τη διαδρομή Routeburn στο νότιο νησί, μια από τις πιο γνωστές διαδρομές στον κόσμο.

Η έκπληξη του Τζόνστον ήταν μεγάλη και δυσάρεστη όταν έφτασε σε ένα καταφύγιο και το βρήκε άδειο, ενώ κανονικά πάντα είχε κόσμο. «Το σημείο ήταν εγκαταλελειμμένο, ούτε άνθρωποι, ούτε αυτοκίνητα υπήρχαν πουθενά. Ηταν περίεργο, τρομακτικό», είπε.

Ο περιπατητής είχε μπει στο μονοπάτι όταν τα μέτρα ήταν ακόμη στη χώρα σχετικά χαλαρά, γράφει ο Guardian. Η σύσταση της νεοζηλανδικής κυβέρνησης ήταν «περιορίστε τις επαφές σας» και η ορειβασία σε ένα απομακρυσμένο μονοπάτι φαινόταν ιδανική.

Για πέντε ημέρες δεν είδε άνθρωπο στο μονοπάτι, αλλά δεν είχε και σήμα στο κινητό. Την Πέμπτη έφτασε στο έρημο καταφύγιο, το οποίο απέχει γύρω στα 70 χιλιόμετρα από την πιο κοντινή πόλη.

Ηταν όμως η πρώτη ημέρα εφαρμογής καθολικού «κλειδώματος» (lockdown) στη Νέα Ζηλανδία και, με βάση τους περιορισμούς, οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας που τον βρήκαν δεν θα μπορούσαν να τον πάρουν με το αυτοκίνητο στην πόλη. Αλλά και να τον πήγαιναν, θα έπρεπε να μείνει σε καραντίνα, έξω από την πόλη.

Με τα πολλά, ο Τζόνστον έφτασε στο Ουέλινγκτον, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, όπου μένει σε αυτοαπομόνωση. Σκοπεύει τώρα να μείνει στη χώρα, αν μη τι άλλο για να του λυθεί η απορία πώς θα είναι ο κόσμος μετά το τέλος αυτής της κατάστασης. Μήπως όμως να ξαναπάρει τα βουνά;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...