954
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, |

Oραμα Τσαμάζ για τον ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 17:59
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ,
|

Oραμα Τσαμάζ για τον ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 17:59

«Ο μετασχηματισμός είναι στο DNA μας. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση, και για να χτίσουμε τον ψηφιακό ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, σκιαγραφώντας τους στόχους και τη στρατηγική του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως την περυσινή χρονιά τέθηκαν τα θεμέλια ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, για να δημιουργηθεί ο ΟΤΕ του μέλλοντος:

«Όσα πετύχαμε το 2019, είναι το επιστέγασμα μίας δεκαετίας μετασχηματισμού για τον ΟΤΕ, ο οποίος εξελίχθηκε από πρώην κρατικό μονοπώλιο, σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας υψηλής απόδοσης. Μια εταιρεία, που υιοθέτησε από νωρίς την ψηφιοποίηση, για να προσφέρει στους πελάτες της εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου, και για να ενισχύσει την αποδοτικότητά της».

Αν και το 2020 ξεκίνησε με ξεκάθαρη δυναμική προοπτική, η πανδημία έφερε την ανατροπή, τόνισε,  και πάλι όμως τα νέα δεδομένα της κρίσης λειτούργησαν ως επιταχυντής για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΤΕ:

«Οι πελάτες στράφηκαν στα ψηφιακά μας μέσα, στα apps και στο site, για τις συναλλαγές τους, ενώ άλλαξε ριζικά ο τρόπος που δουλεύουμε, καθώς το 80% των εργαζομένων για τον Όμιλο στην Ελλάδα, εργάστηκαν από το σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown.

»Θα εφαρμόσουμε όσα μας δίδαξε αυτή η εμπειρία, και θα τα μοιραστούμε με τους πελάτες μας, για να επιταχύνουμε και τον δικό τους ψηφιακό μετασχηματισμό», διεμήνυσε ο κ. Τσαμάζ.

Οπως είπε, οι συνέπειες της πανδημίας θα επηρεάσουν τα έσοδα του Οργανισμού το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση έθεσε ως προτεραιότητα να διατηρηθεί η κερδοφορία και οι ταμειακές ροές και να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν για το έτος.

Ταυτόχρονα όμως -αν και αναμένονται καθυστερήσεις-  ο ΟΤΕ διατηρεί αμετάβλητα τα επενδυτικά του σχέδια για δίκτυα 5G και Fiber to the Home, αλλά και για τα νέα εγχειρήματα του Ομίλου, όπως το online gaming και οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

«Η διαχείριση της κρίσης του COVID-19 δεν μας αποσπά από τον συνολικό μας σχεδιασμό να προετοιμάσουμε τον Όμιλο ΟΤΕ για το μέλλον. Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον ΟΤΕ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του μέλλοντος και μια ξεκάθαρη στρατηγική για να το πετύχουμε», ήταν το βασικό μήνυμα από τον Μιχάλη Τσαμάζ και στο πλαίσιο αυτό, το τρίπτυχο “πελάτες, υποδομές, λειτουργίες” έχει τεθεί στο επίκεντρο της στρατηγικής της διοίκησης.

«Το νέο ταξίδι που ξεκινάμε για να φτιάξουμε τον ΟΤΕ του μέλλοντος, έχει στο επίκεντρό του τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας. Είναι, επίσης, θεμελιώδες για τη μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρόθυμος να συνεισφέρει ενεργά με αίσθημα ευθύνης και εθνική υπερηφάνεια στο τεχνολογικό σκέλος αυτής της ανάκαμψης και στο νέο όραμα για την Ελλάδα», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Τσαμάζ.

Οι τρεις πυλώνες

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική για τον ΟΤΕ της επόμενης 10ετίας, ο επικεφαλής του Οργανισμού αναφέρθηκε σε τρεις πυλώνες που θα υποστηρίξουν αυτό το πλάνο:

* Οι πελάτες είναι ο πρώτος πυλώνας της στρατηγικής μας. Επιδιώκουμε να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ψηφιακές τους ανάγκες, για το σήμερα και το αύριο, ενώ παράλληλα ψηφιοποιούμε και όλα τα σημεία επαφής μαζί τους.

* Οι υποδομές είναι ο δεύτερος πυλώνας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να δημιουργούμε τα δίκτυα που θα κάνουν τις τηλεπικοινωνίες ολοένα και πιο γρήγορες, απρόσκοπτες και αξιόπιστες και θα φέρνουν στους πελάτες μας το περιεχόμενο που επιθυμούν. Τα δίκτυα Fiber to the Home και 5Gείναι ζωτικής σημασίας και πρώτης προτεραιότητας σε αυτή την κατεύθυνση.

* Ο τρίτος και τελευταίος πυλώνας, είναι οι λειτουργίες. Ερευνούμε σχολαστικά κάθε πτυχή του οργανισμού, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα, γρηγορότερα και αποδοτικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζουμε να μετασχηματίσουμε τις βασικές λειτουργίες που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη – τεχνικούς πεδίου, εξυπηρέτηση πελατών και καταστήματα λιανικής – σε ξεχωριστές, ιδιόκτητες εταιρείες, εντός της οικογένειας του Ομίλου ΟΤΕ. Θα έχουν την αυτονομία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους, αλλά και για να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων.

Και bonus €13 εκατ. σε 9.000 εργαζομένους

Παρά τις μεγάλες οικονομικές πιέσεις που ο ΟΤΕ αναμένει λόγω της πανδημικής κρίσης, ο κ. Τσαμάζ ανακοίνωσε την απόφαση για παροχή έκτακτης χρηματικής επιβράβευσης (bonus) σε εργαζόμενους και στελέχη του ΟΤΕ, ως ένα ακόμη έμπρακτο “ευχαριστώ” για την προσπάθειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και το 2019, όπως σημειώθηκε.

Κατά πληροφορίες, το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί ως bonus σε περίπου 9.000 δικαιούχους, ανέρχεται σε 13 εκατ. ευρώ.

Η έκτακτη χρηματική επιβράβευση θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στον Ιούλιο, με βάση τις ατομικές επιδόσεις και τη συμβολή τους στις επιδόσεις του Οργανισμού το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 80,91% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν κατά απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων των μετόχων και των αντιπροσώπων.

Η ΓΣ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα είναι η Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date) θα είναι η Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.

Κατά πλειοψηφία, οι μέτοχοι αποφάσισαν επίσης:

– Την έγκριση, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν.4548/2018, της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την εταιρική χρήση 2019 και την απαλλαγή των Ελεγκτών για τη χρήση 2019, σύμφωνα με το άρθρο 117 παρ. 1 περίπτωση (γ) του Ν.4548/2018.

– Tον διορισμό της Ελεγκτικής Εταιρείας “ΠΡΑΪΣΓΟΥΩΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” για τον υποχρεωτικό έλεγχο των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων (Εταιρικών και Ενοποιημένων) της ΟΤΕ Α.Ε. της χρήσης 2020, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

– Την Έγκριση της Πολιτικής Αποδοχών για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΤΕ Α.Ε. σύμφωνα με τα άρθρα 110 και 111 του Ν. 4548/2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...