578
Η Χάριετ και ο Τζον Μόρισον: μαζί στη ζωή και στο θάνατο | Sue Wagener

Οπως στο «Notebook»: Πέθαναν την ίδια ημέρα, κρατημένοι από το χέρι

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 21:28
Η Χάριετ και ο Τζον Μόρισον: μαζί στη ζωή και στο θάνατο
|Sue Wagener

Οπως στο «Notebook»: Πέθαναν την ίδια ημέρα, κρατημένοι από το χέρι

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 21:28

Αν νομίζετε ότι ο τρόπος που τελειώνει το «Ημερολόγιο» («The Notebook», η γνωστή ταινία του 2004 με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Ρέιτσελ Μακάνταμς) μπορεί να συμβεί μόνο στο σινεμά, μάλλον θα πρέπει να διαβάσετε την ιστορία ενός ζευγαριού από το Μισούρι που απέδειξαν περίτρανα ότι η αγάπη ενώνει και στη ζωή και στο θάνατο.

Όπως αναφέρει το CBS, η Χάριετ και ο Τζον «Τζακ» Μόρισον πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές μαζί σε έναν οίκο ευγηρίας κοντά στο Σεντ Λούις, σύμφωνα με την νεκρολογία του Τζακ.

Οι δυο τους κρατιόνταν από το χέρι ενώ ήταν ξαπλωμένοι ο ένας διπλά στον άλλον στα κρεβάτια τους πριν ο 86χρονος Τζακ αφήσει την τελευταία του πνοή στις 3.34 τα ξημερώματα στις 11 Ιανουαρίου.

Η 83χρονη Χάριετ πέθανε λίγο αργότερα, στις 11.53 το βράδυ.

«Είμαι στενοχωρημένη, αλλά ξέρω πως αναπαύονται εν ειρήνη και είναι πάλι μαζί. Ήταν αλήθεια μια ιστορία αγάπης για μυθιστόρημα», είπε η ανιψιά τους, Σου Βάγκενερ.

Όπως εξήγησε, το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1955 όταν ο Τζακ οδηγούσε ένα μισθωμένο λεωφορείο στο οποίο έτυχε να βρίσκεται η Χάριετ με τον πατέρα της.

Το Χάλογουιν εκείνης της χρονιάς βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού: «Πήγαν και φαγητό και δεν χωρίστηκαν ποτέ ξανά από εκείνη την ημέρα και μετά», λέει η Σου.

Έξι μήνες αργότερα, στα μέσα του 1956, ο Τζακ και η Χάριετ παντρεύτηκαν, με εκείνον να συνεχίζει την δουλειά του ως οδηγός λεωφορείου και εκείνη να περνά τις ημέρες της μεγαλώνοντας τους δυο γιους τους.

Στη διάρκεια του γάμου τους, οι δυο τους έκαναν σχεδόν τα πάντα μαζί, εντός και εκτός σπιτιού.

Ο Τζακ ξυπνούσε κάθε πρωί πριν την Χάριετ για να της ετοιμάσει καφέ και περίμενε ώρες μέσα στο αυτοκίνητο όταν εκείνη πήγαινε στο κομμωτήριο.

«Δεν έβλεπες τον Τζακ αν δεν έβλεπες και την Χάριετ», λέει ένας γνωστός τους, ο Γουέιν Πράις και για τα επόμενα 64 χρόνια «ζούσαν μαζί σχεδόν αχώριστοι» απολαμβάνοντας ταξίδια και περνώντας χρόνο με οικογένεια και φίλους.

Το ζευγάρι την ημέρα του γάμου του, το 1956

Ωστόσο πριν από περίπου ένα χρόνο η υγεία τους άρχισε να επιδεινώνεται.

Όλα ξεκίνησαν με μια πτώση για την Χάριετ ενώ πήγαινε βόλτα τον σκύλο της, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη λεκάνη.

Λίγο αργότερα άρχισε να εμφανίζει σημάδια άνοιας οπότε και μεταφέρθηκε στον οίκο ευγηρίας.

Ο Τζακ την ακολούθησε λίγο αργότερα όταν επίσης έπεσε, σπάζοντας τον αυχένα του οπότε χρειαζόταν αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρόλο που ζούσαν τέσσερις πόρτες μακριά, περνούσαν σχεδόν κάθε βράδυ μαζί, αγκαλιασμένοι και κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου για να κοιμηθούν.

Τον Δεκέμβριο τα πράγματα επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο όταν η Χάριετ σταμάτησε να τρώει και να πίνει.

Καταρρακωμένος ο Τζακ επίσης φέρεται να σταμάτησε να τρώει όταν έμαθε τα δυσάρεστα νέα για την υγεία της συζύγου του.

Μια από τις τελευταίες τους φωτογραφίες μαζί, στο γηροκομείο

Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου τα πράγματα έδειχναν πολύ άσχημα για την Χάριετ και μια νοσοκόμα ρώτησε την Σου αν μπορεί να βγάλει τα έπιπλα από το δωμάτιο του Τζακ ώστε να την βάλουν δίπλα του στις τελευταίες της στιγμές.

Τελικά ο Τζακ ήταν εκείνος που έφυγε πρώτος από την ζωή με την Χάριετ, περικυκλωμένη από τους συγγενείς τους, να το ακολουθεί λίγο αργότερα.

«Το νοσηλευτικό προσωπικό μετακίνησε τα κρεβάτια τους το ένα δίπλα στο άλλο για να είμαι μαζί τις τελευταίες ώρες τους. Για περισσότερα από 65 χρόνια ζούσαν μαζί, γελούσαν μαζί, αγαπούσαν μαζί και πέθαναν τελικά μαζί. Το τέλειο φινάλε για μια τέλεια ιστορία αγάπης», καταλήγει με νόημα η Βάγκενερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...