625
| © Alexandros Avramidis

Onassis Channel on ΥοuTube: BAZOOKA στο Lab Art στον Βόλο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 15:01
|© Alexandros Avramidis

Onassis Channel on ΥοuTube: BAZOOKA στο Lab Art στον Βόλο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 15:01

Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances συγκροτημάτων και καλλιτεχνών της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGES A/LIVE. Με αυτή την κίνηση, βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής − τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες, χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε ποτέ σε εμάς η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει.

Το STAGES A/LIVE κλείνει τον κύκλο των συναυλιών του για φέτος με τελευταίο σταθμό στον Βόλο και με ένα εκρηκτικό season finale. Την Κυριακή 16 Μαΐου, στις 23:00, οι χαρισματικοί Bazooka έρχονται στο STAGES A/LIVE και βάζουν στην πρίζα τη σκηνή του Lab Art στον Βόλο, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σαρρή. Η rock και post-punk γίνεται λόγος να ανεβάσουμε στο μάξιμουμ την ένταση στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Το Lab Art live stage, ένας συναυλιακός χώρος, σχεδόν «μαγικός», δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 στον Βόλο, από την ανάγκη μιας μεγάλης πόλης της Ελλάδας να φιλοξενεί δράσεις πολιτισμού. Στο βιομηχανικό κτίριο, που κάποτε στεγαζόταν το παλιό μηχανοστάσιο του εργοστασίου πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, έχουν φιλοξενηθεί καλλιτέχνες και συγκροτήματα της εγχώριας αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής, καθώς και εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και εταιρικές εκδηλώσεις. Με πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα σύγχρονα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, το Lab Art έχει επηρεάσει τη μουσική σκηνή της κεντρικής Ελλάδας. Στη σκηνή του έχουν ανέβει μεταξύ άλλων οι: Tiger Lillies, New Model Army, Monophonics, Growlers, Allah Las, Marky Ramone, Mark Lanegan, Sivert Hoyem, Boogie Belgique, Kovacs, Kadebostany, Souljazz Orchestra, Asian Dub Foundation και Dennis Ferrer. Παράλληλα, δεκάδες Έλληνες καλλιτέχνες έχουν ταρακουνήσει τους πέτρινους τοίχους του: Γιάννης Αγγελάκας, Σωκράτης Μάλαμας, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Last Drive, Planet of Zeus, Τζίμης Πανούσης και Μουσικές Ταξιαρχίες, Vodka Juniors, V.I.C., Γιάννης Χαρούλης, Φοίβος Δεληβοριάς, Χατζηφραγκέτα, ΛΕΞ και πολλοί άλλοι.

Εκεί, μετά από 14 μήνες, εισβάλλει το STAGES A/LIVE για να παρακολουθήσουμε ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα με ελληνικό στίχο των τελευταίων ετών, τους Bazooka, που φέρνουν τις garage και punk, μα περισσότερο τις rock στιγμές της εγχώριας underground μουσικής σκηνής, που τόσο μας έλειψε. Έχουν ήδη περάσει 13 χρόνια από τη στιγμή που οι Bazooka δημιουργήθηκαν μέσα από δύο συγκροτήματα που ένωσαν τις δυνάμεις τους, φτάνοντας σήμερα να έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, σε Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Αγγλία. Κι όμως, οι φανατικοί τους ακόλουθοι ορκίζονται πως συνεχίζουν να ανεβαίνουν στη σκηνή ή να μπαίνουν στο στούντιο με τη φόρα και την όρεξη του πρώτης φοράς, ίσως ακόμα και της τελευταίας… Κι ας έχουν, εκτός από μερικά EP, κυκλοφορήσει και τρεις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές, δύο για την αμερικανική Slovenly Recordings και μία για την πατρινή δισκογραφική Inner Ear.
Αυτό είναι το χάρισμα των Bazooka: αποθεώνουν με τους ήχους και τους στίχους τους την πεμπτουσία του punk-rock. Κι αυτό ίσως να είναι το πιο σοβαρό πράγμα στον υπέροχο κόσμο της ροκ μουσικής, και όχι μόνο.

Οι Bazooka δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2008 στον Βόλο και έκτοτε έχουν ως βάση τους την Αθήνα. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, “Shame Take My Brain/Ravening Trip” (Inch Allah Records) το 2011, ενώ το 2012 συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με την αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Slovenly Recordings για το EP “Ι Want To Fuck All The Girls In My School”. Το 2013 κυκλοφόρησε το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ. Ακολούθησαν το single «Δεμένος Στο Κρεβάτι Σου» (Sound Effect Records, 2015) και το άλμπουμ Άχρηστη Γενιά (Slovenly, 2016). Έχουν πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική, ενώ ταυτόχρονα έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από δέκα περιοδείες στην Ευρώπη. Τον Νοέμβριο του 2017 ξεκίνησε η συνεργασία τους με τη δισκογραφική εταιρεία Inner Ear Records με την κυκλοφορία του EP «Ζούγκλα». Το καλοκαίρι του 2018 οι Bazooka ηχογράφησαν τον τρίτο τους δίσκο, Zero Hits, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...