424
|

Λέρος: Θέμα χρόνου η εξιχνίαση της υπόθεσης – Πληροφορίες ότι ομολόγησε ο ένας δράστης

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 20:14

Λέρος: Θέμα χρόνου η εξιχνίαση της υπόθεσης – Πληροφορίες ότι ομολόγησε ο ένας δράστης

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 20:14

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη Ναυτική Βάση της Λέρου.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του κρατά ακόμη χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας ότι η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και πως το οριστικό αποτέλεσμά της αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο το βράδυ της Πέμπτης, ο ένας εκ των τριών υπόπτων «έσπασε» και φέρεται να ομολόγησε την κλοπή.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Alpha, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τρεις φερόμενοι κλέφτες να έχουν επαφές με κυκλώματα της νύχτας.

Οπως είχε γίνει γνωστό η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη) και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και διαθέσιμο υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων και της απομάκρυνσής τους από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώην αποθηκάριος, μόνιμος υπαξιωματικός μαζί με δύο ΟΥΚάδες οι οποίοι υπηρετούσαν στη συγκεκριμένη Ναυτική Βάση, ζήτησαν από τον νυν αποθηκάριο πρόσβαση (κλειδιά και κωδικούς) στην αποθήκη όπου φυλάσσεται το πολεμικό υλικό με το πρόσχημα ότι θέλουν να κάνουν καταμέτρηση. Ο εν λόγω μόνιμος υπαξιωματικός πήρε μετάθεση στη Θεσσαλονίκη όπου και εντοπίστηκε και ανακρίνεται, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Τουλουπάκη: Η πορεία της έρευνας έχει διαψεύσει όσα αναφέρονται

«Η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται», ανέφερε σε δήλωσή της η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, «απαντώντας» στην κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Στη δήλωσή της η κυρία Τουλουπάκη σημείωσε: «Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιος καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο,τι έχω να πω  θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω  σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν  το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει  πλήρως τα όσα αναφέρονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την έρευνά μας  απτόητοι  στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του…» .