327
To «Pacific Zirkon» δέχθηκε επίθεση ανοικτά του Ομάν (φωτογραφία αρχείου) | Twitter

Ομάν: Drone χτύπησε τάνκερ που ανήκει σε ισραηλινό μεγιστάνα

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2022, 13:43
To «Pacific Zirkon» δέχθηκε επίθεση ανοικτά του Ομάν (φωτογραφία αρχείου)
|Twitter

Ομάν: Drone χτύπησε τάνκερ που ανήκει σε ισραηλινό μεγιστάνα

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2022, 13:43

Πλοίο που μετέφερε βενζίνη και ανήκει σε ισραηλινό μεγιστάνα, έγινε στόχος επίθεσης από drone-καμικάζι την Τρίτη στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή να προκληθεί διαρροή, ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Eastern Pacific Shipping.

Το τάνκερ «Pacific Zirkon» «επλήγη από βλήμα περίπου 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν γύρω στις 15:30 στις 15 Νοεμβρίου», ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, την οποία ελέγχει ο ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Ιντάν Οφέρ.

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν υπάρχει και διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι to κύτος του πλοίο υπέστη «μικρές ζημιές».

Ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ που σταθμεύει στο Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι «έχει ενημερωθεί για το περιστατικό».

Η βρετανική UK Maritime Τrade επίσης έχει λάβει γνώση του περιστατικού.

Τρεις πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ένα drone έπληξε το πλοίο.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή, σε ένα πλαίσιο έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.

Η επίθεση είναι μια «πρόκληση» του Ιράν, υποστήριξε ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Ο ισραηλινός αξιωματούχος υποστήριξε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένα αεροπλάνα που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «τα ίδια με αυτά που οι Ιρανοί πωλούν στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία».

«Αυτή είναι μια ιρανική πρόκληση», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι το περιστατικό είχε στόχο να «διαταράξει» τη διεξαγωγή του Μουντιάλ που αρχίζει την Κυριακή στο Κατάρ.

Δεν πρόκειται για μια «ιρανική νίκη» επί του Ισραήλ, πρόσθεσε, καθώς το πλοίο που έγινε στόχος, είναι εν μέρει ιδιοκτησία ενός ισραηλινού επιχειρηματία, του Ιντάν Οφέρ.

Από την άλλη πλευρά, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nournews, που συνδέεται με τους σκληροπυρηνικούς στην ιρανική κυβέρνηση, είχε διαφορετική γνώμη και κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση.

«Οι κακουργίες των Σιωνιστών στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου άρχισαν νωρίτερα. Οι περιφερειακές αθλητικές συναντήσεις και η κρίση με τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ ενεργοποίησαν τον Εβραϊκό-Αραβικό άξονα για να εμπλέξουν ταυτόχρονα το Κατάρ και το Ιράν, βοηθούσης της ατμόσφαιρας που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης», σύμφωνα με το λογαριασμό του Nournews στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...