230
Διαφημιστικό βίντεο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που προβάλλεται σε γιγαντοοθόνες στο Τόκιο | REUTERS /Kim Kyung-Hoon

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΕΕ στέλνει 100 εκατ. δόσεις εμβολίου στην Ιαπωνία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 15:39
Διαφημιστικό βίντεο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που προβάλλεται σε γιγαντοοθόνες στο Τόκιο
|REUTERS /Kim Kyung-Hoon

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΕΕ στέλνει 100 εκατ. δόσεις εμβολίου στην Ιαπωνία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2021, 15:39

Την αποστολή 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου για τον κορονοϊό στην Ιαπωνία ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ενωση, με στόχο την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της λοίμωξης Covid, ώστε να είναι πιο ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα εξελίσσεται πολύ αργά και μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί μόλις το 5% του πληθυσμού. Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ιαπώνων είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Στηρίζουμε τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ώστε να γίνουν σε σιγουριά και ασφάλεια, ως ένα δείγμα παγκόσμιας ενότητας απέναντι στον κορονοϊό», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με τις 100 εκατομμύρια δόσεις που θα στείλει η ΕΕ στην Ιαπωνία αναμένεται να εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού της χώρας με τουλάχιστον μια δόση, μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 20 Ιουλίου.

Στη Σύνοδο ΕΕ-Ιαπωνίας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, συζητήθηκαν οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος και θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του περιβάλλοντος, «η Ιαπωνία είναι μια από τις πρώτες χώρες που έχει δεσμευτεί για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε ότι η «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας θα ενισχύσει τη συνεργασία σε τομείς όπως η ενεργειακή μετάβαση, η καινοτομία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...