223
| ermisnews.gr

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο – Μέτωπο 10 χιλιομέτρων

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 07:31
|ermisnews.gr

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο – Μέτωπο 10 χιλιομέτρων

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 07:31

Δύσκολη ήταν η νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα για το χωριό Κερί στην Ζάκυνθο, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει πυκνό πευκοδάσος.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να περιορίσουν τα μέτωπα, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες σε σημεία όπου η πρόσβαση από το έδαφος είναι πολύ δύσκολη ή αδύνατη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης ανέφερε ότι ήδη έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες ενώ δύο σπίτια έχουν καεί στο Κερί και ένα ξενοδοχείο έχει υποστεί ζημιές στη σκεπή του.

«Το μέτωπο παραμένει μεγάλο, είναι 10 χιλιόμετρα και περισσότερο, αλλά τη νύχτα είχαμε μια μικρή αλλαγή της διεύθυνσης και τώρα τα πράγματα είναι πιο ασφαλή» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αρετάκης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχνονται στη μάχη και τα εναέρια μέσα που θα κληθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν αυξηθεί και πάλι η ένταση των ανέμων όπως αναμένεται μετά τις 10:00.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί, αφού οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου, έχει στηθεί συντονιστικό κέντρο, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να συντονίζει από εκεί όλες τις ενέργειες των πυροσβεστών και όλων των άλλων εμπλεκομένων στην επιχείρηση.

Τα σπίτια του χωριού δεν κινδυνεύουν χάρη στη τεράστια πυροσβεστική δύναμη έχει περικυκλώσει το χωριό ώστε να το προστατέψει.

Στα μέτωπα επιχειρούν πάνω από 45 οχήματα με 120 πυροσβέστες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...