277
Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσίπρας επιμένει: «Ρίξατε ξανά το καράβι σε ξέρα – καθολική η αποτυχία σας στην οικονομία»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 11:23
Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσίπρας επιμένει: «Ρίξατε ξανά το καράβι σε ξέρα – καθολική η αποτυχία σας στην οικονομία»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 11:23

Δριμύ κατηγορώ για την πολιτική της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση νέας επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη της αγοράς και των πληττόμενων επιχείρησεων.

«Πετύχατε το πρωτοφανές κατόρθωμα σε τέσσερις μήνες, πριν έρθει ο κορονοϊός, να βυθίσετε την οικονομία σε ύφεση. Αυτή είναι η επιτυχία σας, κύριε Μητσοτάκη», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τσίπρα με την οποία ξεκίνησε την ολομέτωπη επίθεσή του στον Πρωθυπουργό.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το δ’ τρίμηνο του 2019 η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση από όλα τα κράτη της ΕΕ με [ύφεση] 0,9%».

«Τα κάνατε θάλασσα. Ρίξατε ξανά το καράβι σε ξέρα», παρατήρησε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για καθολική αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία.

 

«Αφήσατε τις τράπεζες ανεξέλεγκτες, δεν βάλατε κανέναν όρο για να παράσχουν ρευστότητα στην αγορά. Ακυρώσατε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που υλοποιούσε η κυβέρνησή μας. Είχαν διασφαλισμένους πόρους αλλά τα πήγατε 2,5 χρόνια πίσω. Τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο που είχατε, που αφήσαμε εμείς, επιλέξατε να μειώσετε τη φορολογία επιχειρήσεων και τα μερίσματα μετόχων, αντί για φιλοαναπτυξιακές επιλογές. Είχαμε δρομολογήσει μια σειρά από ελαφρύνσεις, από φιλοαναπτυξιακά μέτρα. Ολα αυτά τα καταργήσατε.

»Τα κάνατε θάλασσα γιατί δεν θελήσατε να αξιοποιήσετε την αξιοπιστία που εμείς χτίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, εμείς βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων στο δριμύ κατηγορώ του κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως είπε, το κρίσιμο ερώτημα είναι «γιατί τα κάνατε θάλασσα στην οικονομία τόσο γρήγορα;».

«Ακόμα περιμένουμε να δούμε την επενδυτική έκρηξη. Αυτό τάζατε», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...