243
Πολίτες σε διάβαση πεζών στο Τόκιο. Στην Ιαπωνία δεν ισχύουν (ακόμη) περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού | REUTERS/Issei Kato

Ολο και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού καταγράφει και η Ιαπωνία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 12:45
Πολίτες σε διάβαση πεζών στο Τόκιο. Στην Ιαπωνία δεν ισχύουν (ακόμη) περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού
|REUTERS/Issei Kato

Ολο και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού καταγράφει και η Ιαπωνία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 12:45

Το Τόκιο επιβεβαίωσε πάνω από 50 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός ρεκόρ σε ό,τι αφορά την ημερήσια αύξηση τους, την ώρα που η κυβερνήτις της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, η Γιουρίκο Κόικε, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η Κόικε απηύθυνε έκκληση ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, που, σύμφωνα με την ίδια, οδηγούν το Τόκιο στα όρια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ζήτησε δε από τους δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες και επείγουσες έως τις 12 Απριλίου και κυρίως αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα κρούσματα στην Ιαπωνία έχουν ξεπεράσει τα 1.400 με 47 θανάτους, εξαιρουμένων αυτών σε κρουαζιερόπλοιο που είχε μπει σε καραντίνα τον περασμένο μήνα. Η Ιαπωνία, που δέχθηκε από νωρίς το πλήγμα του κορονοϊού στην αρχική του εξάπλωση από την Κίνα, καταγράφει πιο σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το πρόσφατο άλμα τους στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται χαμηλός για μια πόλη σχεδόν 14 εκατ. κατοίκων, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εκρηκτική αύξηση, δεδομένου ότι οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να ιχνηλατήσουν τις επαφές για περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα.

Το Reuters ανέφερε ότι σήμερα Σάββατο τα τρένα δεν ήταν άδεια, αλλά είχαν λιγότερους επιβάτες σε σχέση με ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο. Ορισμένα πολυκαταστήματα, κινηματογράφοι, μουσεία και πάρκα ήταν κλειστά, αλλά πολλά σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία λειτουργούσαν κανονικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...