271
Τρεις μήνες κράτησε η θεία λειτουργία στην προτεσταντική εκκλησία της Χάγης για να μην απελαθεί η οικογένεια Ταμραζιάν | REUTERS

Ολλανδία: Τελείωσε μετά από τρεις μήνες η θεία λειτουργία σε εκκλησία που προστάτευε μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 18:21
Τρεις μήνες κράτησε η θεία λειτουργία στην προτεσταντική εκκλησία της Χάγης για να μην απελαθεί η οικογένεια Ταμραζιάν
|REUTERS

Ολλανδία: Τελείωσε μετά από τρεις μήνες η θεία λειτουργία σε εκκλησία που προστάτευε μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 18:21

Τέλος στη μαραθώνια λειτουργία, που κράτησε τρεις μήνες, έβαλε η προτεσταντική εκκλησία της Χάγης, καθώς η οικογένεια από την Αρμενία που είχε βρει καταφύγιο στο ναό, πήρε την άδεια παραμονής στην Ολλανδία και δεν κινδυνεύει πλέον με απέλαση.

Στην Ολλανδία, η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να εισέρχεται σε τόπο λατρείας στη διάρκεια της θείας λειτουργίας.

Η οικογένεια Ταμραζιάν, το αίτημα ασύλου της οποίας είχε απορριφθεί, κατέφυγε τον Οκτώβριο στη μικρή προτεσταντική εκκλησία Μπέθελ στη Χάγη, για να αποφύγει την απέλασή της στην Αρμενία.

Σχεδόν 650 πάστορες απ’ όλη τη χώρα, αλλά και από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, αποφάσισαν τότε να την βοηθήσουν οργανώνοντας σ’ αυτή τη μικρή εκκλησία λειτουργίες χωρίς διακοπή.

Την απόφαση ανακοίνωσε η εκκλησία μετά τη συμφωνία της ολλανδικής κυβέρνησης, που επιτρέπει την επανεκτίμηση απορριφθέντων αιτημάτων ασύλου περίπου 700 παιδιών που έχουν μεγαλώσει στην Ολλανδία.

Ο ναός Μπέθελ «σταματά τις διαρκείς λειτουργίες που οργανώνονται από τις 26 Οκτωβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του γενικού συμβουλίου της Προτεσταντικής Εκκλησίας στη Χάγη Τέο Ετέμα.

«Η πολιτική συμφωνία που συνήφθη την Τρίτη, προσφέρει στην αρμενική οικογένεια Ταμραζιάν μια προοπτική ασφαλούς μέλλοντος στην Ολλανδία», ανέφερε σε ανακοίνωση εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτό.

Η τελευταία λειτουργία τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον ναό Μπέθελ και ακολούθησε συνέντευξη Τύπου.

Μετά την απόρριψη ενός ύστατου αιτήματος για άσυλο, οι γονείς της οικογένειας Ταμραζιάν, που συνοδεύονται από τα τρία παιδιά τους, εγκατέλειψαν το σπίτι τους στα τέλη Οκτωβρίου και βρήκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Είχαν φθάσει στην Ολλανδία πριν από εννέα χρόνια, αφού εγκατέλειψαν την Αρμενία εξαιτίας απειλών κατά της ζωής του πατέρα της οικογένειας λόγω των πολιτικών δραστηριοτήτων του.

«Κρατήσαμε για μήνες την ελπίδα και τώρα η ελπίδα αυτή έγινε πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Ετέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...