218
Περαστικοί σε κεντρικό σημείο του Ρότερνταμ | Shutterstock

Ολλανδία: Πες μου τι φοράς για να δούμε αν είσαι ύποπτος

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 12:14
Περαστικοί σε κεντρικό σημείο του Ρότερνταμ
|Shutterstock

Ολλανδία: Πες μου τι φοράς για να δούμε αν είσαι ύποπτος

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 12:14

Μια μάλλον περίεργη, αν όχι αμφιλεγόμενη ιδέα, για τον περιορισμό της εγκληματικότητας σκέφτονται να εφαρμόσουν οι Αρχές στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία, που βάζουν στο στόχαστρο τα ρούχα που φοράει κάποιος.

Και ενώ ίσως θα περίμενε κάποιος να μιλάμε για καλόγουστα και κακόγουστα ρούχα, σαν μια πραγματική fashion police, οι Αρχές θέλουν στην πραγματικότητα να εντοπίσουν όσους φορούν ρούχα πιο ακριβά από ό,τι θα έπρεπε.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα De Telegraf ο αρχηγός της αστυνομίας εξηγεί ότι στόχος των ενεργειών είναι η ανάκριση νέων των οποίων τα πολυτελή ρούχα δεν ταιριάζουν με το οικονομικό τους προφίλ.

Ο αρχηγός φέρεται να λέει ότι «θα τους ξεντύνουμε στη μέση του δρόμου», αλλά αργότερα η αστυνομία θεωρεί ότι οι δηλώσεις παραποιήθηκαν από τα ΜΜΕ.

Οπως τουλάχιστον υποστηρίζουν πρόκειται για ένα είδος παρακολούθησης συγκεκριμένων γνωστών ομάδων που κινούνται ήδη στην παρανομία με σκοπό τον έλεγχο τους. Διευκρινίζουν ότι -φυσικά!- δεν υπάρχει καμία πρόθεση να γδύνουν κοινούς περαστικούς και τουρίστες.

Αντίθετα, η στοχευμένη ανάκριση ατόμων με εγκληματική φυσιογνωμία και η κατάσχεση των πολυτελών αντικειμένων τους θα λειτουργεί ως μέσο για τον παραδειγματισμό και την αποφυγή παράνομων ενεργειών στο μέλλον.

Αυτά σαν πρόθεση ακούγονται καλά, αλλά ένα ερώτημα μένει αναπάντητο: Πώς θα καταφέρνουν οι αστυνομικοί να ξεχωρίζουν τα αυθεντικά από τις απομιμήσεις (που μπορεί να τα χωρίζει ένα χάος στις τιμές) και πώς θα ενημερώνονται για τις αλλαγές της μόδας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...