280
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε | REUTERS/Piroschka van de Wouw

Ολλανδία: Ομάδα ειδικών συνιστά στην κυβέρνηση να επιβάλει μερικό lockdown

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 13:15
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε
|REUTERS/Piroschka van de Wouw

Ολλανδία: Ομάδα ειδικών συνιστά στην κυβέρνηση να επιβάλει μερικό lockdown

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 13:15

Στην Ολλανδία η βασική συμβουλευτική επιτροπή για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19 συνέστησε την Πέμπτη στην κυβέρνηση να επιβάλει μερικό lockdown, το πρώτο μετά το καλοκαίρι στη δυτική Ευρώπη, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να αναλάβει δραστικά και αντιδημοφιλή μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε αναμένεται να λάβει την Παρασκευή απόφαση για τα νέα μέτρα μετά τις συστάσεις της Ομάδας Διαχείρισης της Επιδημίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η ακύρωση εκδηλώσεων, η αναστολή της λειτουργίας κινηματογράφων και θεάτρων και ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καφέ και των εστιατορίων, ανέφερε το NOS. Επίσης, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας συχνά, αλλά όχι πάντα, ακολουθεί τις συστάσεις της ομάδας ειδικών.

Η επιβολή νέων lockdown είναι κάτι που δεν εξετάζουν πολλές αναπτυγμένες χώρες μετά την έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης κατά της Covid-19, παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές παρατηρείται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων.

Χώρες όπως η Βρετανία βασίζονται στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 για να ενισχύσουν την ανοσία της αγέλης και να αποφύγουν την κατάρρευση των συστημάτων υγείας τους στη διάρκεια του χειμώνα.

Μέχρι τώρα η Ολλανδία προσφέρει αναμνηστικές δόσεις μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό εμβολιασμού κατά της Covid-19 μεταξύ των ενηλίκων πλησιάζει το 85%, τα νοσοκομεία σε κάποιες περιοχές της Ολλανδίας έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν τις άλλες υπηρεσίες τους, προκειμένου να αναλάβουν ασθενείς με Covid-19.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Aρχές στην Ολλανδία επανέφεραν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και επέκτειναν τη χρήση του υγειονομικού πάσου σε περισσότερους χώρους.

Ο Ολλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο αριθμός των εβδομαδιαίων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 45% σε 76.790, δηλαδή περισσότερα από 400 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...