321
Μέλος κρατικής υπηρεσίας για την προστασία των ζώων πήγε στο αγρόκτημα για να μεταφέρει κατοικίδια σε καταφύγιο | REUTERS

Ολλανδία: Οικογένεια ζούσε σε μυστικό κελάρι για εννέα χρόνια ενόψει του «τέλους του κόσμου»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 13:11
Μέλος κρατικής υπηρεσίας για την προστασία των ζώων πήγε στο αγρόκτημα για να μεταφέρει κατοικίδια σε καταφύγιο
|REUTERS

Ολλανδία: Οικογένεια ζούσε σε μυστικό κελάρι για εννέα χρόνια ενόψει του «τέλους του κόσμου»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2019, 13:11

Εξι μέλη της ίδιας οικογένειας εντοπίστηκαν να ζουν σε σχεδόν πρωτόγονη κατάσταση σε μυστικό δωμάτιο μέσα σε ένα ολλανδικό αγρόκτημα, από την τοπική αστυνομία.

Η οικογένεια φαίνεται πως ήταν κλεισμένη για εννέα χρόνια στο αγρόκτημα σε πλήρη απομόνωση από το γειτονικό χωριό.

Πέντε αδέλφια, που πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 18 και 25 ετών, και ένας άνδρας τον οποίο ταυτοποίησαν ως τον άρρωστο πατέρα τους, βρέθηκαν κοντά στο Ρούινερβολντ, ένα χωριό στη βόρεια επαρχία Ντρέντε.

Ο άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία πλήρωνε το ενοίκιο για την αγροικία, συνελήφθη, αν και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι ύποπτος για κάποιο αδίκημα. Ο δήμαρχος της πόλης Ρόγκερ ντε Γκρουτ επισήμανε ότι ο 58χρονος δεν είναι ο πατέρας της οικογένειας.

«Ο άνδρας εξακολουθεί να είναι υπό κράτηση και ανακρίνεται», δήλωσε η Γκριέτε Χάρτστρα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ντρέντε. «Πολλά ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει και ερευνούμε τι ακριβώς συνέβη εκεί».

Η οικογένεια, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περίμενε το… τέλος του κόσμου, εντοπίστηκε αφού ένα μέλος της, ένας 25χρονος διέφυγε από το αγρόκτημα και αναζήτησε βοήθεια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε την οικογένεια «σε ένα μικρό δωμάτιο μέσα στο σπίτι το οποίο κλείδωνε» και δεν είναι ξεκάθαρο αν κρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

«Υπάρχουν πολλές εικασίες στα μέσα ενημέρωσης για το τι συνέβη, όμως η αστυνομία πρέπει να ασχοληθεί με τα γεγονότα. Εχουμε ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα», τόνισε η Χάρτστρα.

Η μητέρα των παιδιών πιστεύεται ότι πέθανε προτού η οικογένεια μετακομίσει στο αγρόκτημα το 2010, επεσήμανε ο Γκρουτ, ενώ η αστυνομία διευκρίνισε ότι κανένα από τα μέλη της οικογένειας δεν είχε καταγραφεί ως κάτοικοι της περιοχής.

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad ανέφερε ότι ο άνδρας που κρατείται είναι ένας αυστριακός ξυλουργός που έχει γίνει γνωστός ως Γιόζεφ Μπ. Δεν είναι ξεκάθαρος ακόμη ο ρόλος του στην υπόθεση, ούτε αν ζούσε και εκείνος στο αγρόκτημα.

Τα αδέλφια ζούσαν σε αυτοσχέδια δωμάτια μέσα στην αγροικία και τρέφονταν από λαχανικά που καλλιεργούσαν και ζώα που εξέτρεφαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTV Drente.