233
Ο Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου για τα περιοριστικά μέτρα, τον Μάρτιο | Reuters

Ολλανδία: Ο Ρούτε δεν «έσπασε» την καραντίνα ούτε για να δει την ετοιμοθάνατη μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 16:10
Ο Μαρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου για τα περιοριστικά μέτρα, τον Μάρτιο
|Reuters

Ολλανδία: Ο Ρούτε δεν «έσπασε» την καραντίνα ούτε για να δει την ετοιμοθάνατη μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 16:10

Σε αντίθεση με τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον στενότερο σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον, ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, δεν «έσπασε» την καραντίνα και δεν πήγε να επισκεφθεί την μητέρα του που ήταν ετοιμοθάνατη για εβδομάδες σε οίκο ευγηρίας, στη Χάγη.

Την ώρα που ο Κάμινγκς βάλλεται από παντού για το ταξίδι του στους γονείς του, 400 χλμ μακριά από το Λονδίνο, και ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν συμπτώματα του κορονοϊού, ο Ρούτε ανακοίνωσε τον θάνατο της 96χρονης μητέρας του, Μίκε Ρούτε-Ντίλινγκ, ενώ το γραφείο του διευκρίνησε ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να την επισκεφθεί τις τελευταίες εβδομάδες της λόγω της απαγόρευσης των εξωτερικών επισκέψεων, που είχαν επιβληθεί από τις 20 Μαρτίου.

«Ο πρωθυπουργός υπάκουσε σε όλες τις οδηγίες», δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Η μητέρα του Ρούτε δεν πέθανε από Covid-19, όμως στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας υπήρχαν κρούσματα του κορονοϊού σε άλλους φιλοξενούμενους.

Ανακοινώνοντας τον θάνατό της, ο πρωθυπουργός είπε ότι «εκτός από τη μεγάλη μας θλίψη και όλες τις όμορφες αναμνήσεις, η οικογένειά μου και εγώ αισθανόμαστε ευγνώμονες που μπορούσαμε να την έχουμε μαζί μας για τόσο καιρό. Της είπαμε αντίο σε στενό οικογενειακό κύκλο και ελπίζουμε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή τη μεγάλη απώλεια με γαλήνη στο κοντινό μέλλον».

Η «ειρωνία» της ιστορίας είναι ότι ο Ρούτε δεν κατάφερε να δει τη μητέρα του ζωντανή για λίγες μόλις ημέρες, καθώς από τη Δευτέρα, η ολλανδική κυβέρνηση επέτρεψε ορισμένες επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...